Porkoláb Lilla Zsanett (2021) Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
Előnézet |
PDF
Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban.pdf Download (1MB) | Előnézet |
PDF
Eredetiségi nyilatkozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (582kB) |
Absztrakt (kivonat)
A projektmunka elkészítése során a rendezvényszervezés volt a fő kiindulópontom. Leírtam az alapfogalmait, a folyamatosan változó és egyre érdekesebben fejlődő történetét az őskortól haladva egészen napjainkig. Ezt követően a rendezvényszervezéssel kapcsolatos legfontosabb lépéseket és az ezekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat részleteztem. Kitértem arra is, hogy mire kell a legjobban odafigyelni és milyen pozitív és negatív problémák merülhetnek fel egy rendezvény szervezése során. Ezután a rendezvények különböző fajtáit mutattam be és ezen belül pedig kifejezetten a vendéglátást érintő típusra, a vendéglátóipari rendezvényere tértem ki. Ebbe a kategóriába tartoznak az állófogadások, az ültetett fogadások és a kettő típus vegyítése az ültetett álló fogadások. Ezt követően bemutattam az érdi Festal Étterem és Hennessy Clob-ot, ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem. Négy különböző rendezvénytermük van, melyek mind egyedi, modern dizájnnal lettek kialakítva. A termek bemutatása után áttérek az étterem működésére, hogy hogyan zajlik náluk egy rendezvény szervezése és lebonyolítása, mik a főbb lépések és milyen formában kommunikálnak az érdeklődőkkel. Ezt követően bemutattam a jelenlegi működésüket, ami a koronavírus miatt igen korlátozott volt az elmúlt több, mint egy évben. A projektmunka második felében a kutatás során, elsősorban SWOT-analízist készítettem a Festal Étterem és Hennessy Club-ról, majd összehasonlítottam egy szintén érdi rendezvényhelyszínnel a Finta Rendezvényházzal. Az elemzés során részletesen beszámoltam a két helyszín erősségeiről, gyengeségeiről, lehetőségeiről és veszélyeiről. A kutatás másik fele egy általam készítette kérdőív részletes elemzése, melyet összesen 265 fő töltött ki. A kérdőívben szereplő kérdéseim elsősorban a kitöltők vírus előtti rendezvényekre járási szokásaira, majd a Festal Étterem és Hennessy Club-bal kapcsolatos ismereteire és véleményeire terjed ki. Az utolsó témakör, amire rákérdeztem a kérdőív során a koronavírus miatti változások és ezzel összefüggően az online rendezvények megjelenése. Végül, de nem utolsó sorban a szakirodalmi áttekintés és a kutatások eredményeiből levont észrevételeimet és az esetlegesen felmerülő javaslataimat ismertettem.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, Festal, lebonyolítás, rendezvény, rendezvények, rendezvényszervezés, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 09:05 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 09:05 |
URI: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/36564 |
Actions (login required)
Tétel nézet |