Karrierelképzelések a vendéglátóiparban

Nagy Zselyke (2022) Karrierelképzelések a vendéglátóiparban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Nagy_Zselyke_NFXBV5.pdf]
Előnézet
PDF
Nagy_Zselyke_NFXBV5.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of Nyilatkozat nyilvánosságra tételről.pdf] PDF
Nyilatkozat nyilvánosságra tételről.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (293kB)
[thumbnail of BA_O_Nagy_Zselyke.pdf]
Előnézet
PDF
BA_O_Nagy_Zselyke.pdf

Download (326kB) | Előnézet
[thumbnail of BA_B_Nagy_Zselyke.pdf] PDF
BA_B_Nagy_Zselyke.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)
[thumbnail of Nagy_Zselyke.pdf] PDF
Nagy_Zselyke.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (174kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásomat az ihlette, hogy jobban megismerjem a vendéglátásban dolgozók karrierről alkotott elképzeléseit és annak változásait. Korábban én is dolgoztam vendéglátó egységben, így jobban beleláthattam annak működésébe, és ezért szeretném még jobban megismerni az ott dolgozók karrierrel kapcsolatos elképzeléseit és a jövőre vonatkozó terveit. Kutatásom a vendéglátásban dolgozók karrierelképzeléseivel. Kutatásomban szeretném megvizsgálni a vendéglátósok karrierterveit. A vendéglátásba újonnan belépett dolgozókat, pályakezdőket, vendéglátóhely-tulajdonosokat, alkalmazottakat választottam interjúalanyaimnak, hogy mélyebb és részletesebb képet kaphassak a külső és belső folyamatokról. Kiegészíteném Schein karrierhorgony elméletével, amely 8 horgonyt tartalmaz és ez nagyban befolyásolja a pályaválasztást. Megmutatja mi az a „horgony”, amely a legerőteljesebben van jelen az adott egyénben. Ezt az értékeink és motivációink határozzák meg. Ennek megállapításához kérdőíves felmérést készítettem. Kíváncsi vagyok, hogy a vendéglátóiparban dolgozóknak mely kompetenciájuk a legerősebb és van-e különbség a pályán maradni kívánó és bizonytalan vendéglátóiparban dolgozók körében a karrierhorgonyaikat illetően.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: elkötelezettség, karrier, karriertervezés, változások, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 09:44
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 09:44
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/44405 URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/44405

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet