Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban

Porkoláb Lilla Zsanett (2021) Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban.pdf]
Előnézet
PDF
Rendezvények szervezése és lebonyolítása a Festal Étterem és Hennessy Club-ban.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of Eredetiségi nyilatkozat.pdf] PDF
Eredetiségi nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (582kB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunka elkészítése során a rendezvényszervezés volt a fő kiindulópontom. Leírtam az alapfogalmait, a folyamatosan változó és egyre érdekesebben fejlődő történetét az őskortól haladva egészen napjainkig. Ezt követően a rendezvényszervezéssel kapcsolatos legfontosabb lépéseket és az ezekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat részleteztem. Kitértem arra is, hogy mire kell a legjobban odafigyelni és milyen pozitív és negatív problémák merülhetnek fel egy rendezvény szervezése során. Ezután a rendezvények különböző fajtáit mutattam be és ezen belül pedig kifejezetten a vendéglátást érintő típusra, a vendéglátóipari rendezvényere tértem ki. Ebbe a kategóriába tartoznak az állófogadások, az ültetett fogadások és a kettő típus vegyítése az ültetett álló fogadások. Ezt követően bemutattam az érdi Festal Étterem és Hennessy Clob-ot, ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem. Négy különböző rendezvénytermük van, melyek mind egyedi, modern dizájnnal lettek kialakítva. A termek bemutatása után áttérek az étterem működésére, hogy hogyan zajlik náluk egy rendezvény szervezése és lebonyolítása, mik a főbb lépések és milyen formában kommunikálnak az érdeklődőkkel. Ezt követően bemutattam a jelenlegi működésüket, ami a koronavírus miatt igen korlátozott volt az elmúlt több, mint egy évben. A projektmunka második felében a kutatás során, elsősorban SWOT-analízist készítettem a Festal Étterem és Hennessy Club-ról, majd összehasonlítottam egy szintén érdi rendezvényhelyszínnel a Finta Rendezvényházzal. Az elemzés során részletesen beszámoltam a két helyszín erősségeiről, gyengeségeiről, lehetőségeiről és veszélyeiről. A kutatás másik fele egy általam készítette kérdőív részletes elemzése, melyet összesen 265 fő töltött ki. A kérdőívben szereplő kérdéseim elsősorban a kitöltők vírus előtti rendezvényekre járási szokásaira, majd a Festal Étterem és Hennessy Club-bal kapcsolatos ismereteire és véleményeire terjed ki. Az utolsó témakör, amire rákérdeztem a kérdőív során a koronavírus miatti változások és ezzel összefüggően az online rendezvények megjelenése. Végül, de nem utolsó sorban a szakirodalmi áttekintés és a kutatások eredményeiből levont észrevételeimet és az esetlegesen felmerülő javaslataimat ismertettem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, Festal, lebonyolítás, rendezvény, rendezvények, rendezvényszervezés, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:05
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/36564

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet