Az Audi Hungária Zrt. stratégiai elemzése a covid-19-es világjárvány hatásaira vizsgálva

Nyers Franciska (2021) Az Audi Hungária Zrt. stratégiai elemzése a covid-19-es világjárvány hatásaira vizsgálva. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Az Audi Hungária Zrt. stratégiai elemzése a covid-19-es világjárvány hatásaira vizsgálva.pdf]
Előnézet
PDF
Az Audi Hungária Zrt. stratégiai elemzése a covid-19-es világjárvány hatásaira vizsgálva.pdf

Download (3MB) | Előnézet
[thumbnail of Nyilatkozat szakdolgozat státuszáról.pdf] PDF
Nyilatkozat szakdolgozat státuszáról.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (328kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban egy általam választott vállalkozás az Audi Hungária Zrt. stratégiai elemzését készítem el a 2019-2020-as covid-19 járvány hatásaira vizsgálva. Egy globális kiterjedésű vírus vette kezdetét 2019-ben, amely az egész világra hatással van ezáltal hazánkra is, Magyarországra, ebbe beleértve a különböző iparágakat, esetemben specifikusan vizsgálva az autóipart, azon belül is az egyik legjelentősebb vállalatot, amely Magyarország számára a teljes hazai export 9%-át adja. Választásom az Audi Hungária Zrt.-re esett, hiszen a vállalat a mai magyarországi autóipar nagy befolyású szereplője a magyarországi autóiparivállalatok között, ezáltal a magyarországi autóértékesítésre is jelentős hatást gyakorol. Az Audi Hungária megjelenése óta a győri régió, valamint a hazai autóipar meghatározó szereplőjévé vált, jól felépített üzletpolitikájának, valamint stratégiájának köszönhetően. A nagyvállalat példáján ismertetek több elemzési módszert, megvizsgálom a cég makro környezetét, mikro környezetét, versenyelemzést végzek majd levonom saját következtetéseim a jövőre vonatkozóan.Központi kérdésem és hipotézisem, hogy egy ekkora vállalat, mint az Audi Hungária Zrt. ki bír e egy globális járványidőszakot vagy a vállalat működése egy idő után elérheti-e a teljes leállást. Szakdolgozatom célja, hogy az elemzések segítségével értékeljem a vállalat stratégiáját, javaslatokat tegyek a jövőre nézve, valamint céljaim között szerepel az is, hogy bemutassam hogyan is néz ki a vállalat működése a járvány megjelenése óta összehasonlítva egy normális működési év periódusával a 2019-es év járvány előtti időszakával. Az egyetemi tanulmányaim során megismert modellek és módszerek segítségével végzem el az elemzéseket egy általam választott módszerkombináció segítségével és ismertetem az Audi Hungária Zrt. környezetének, valamint vállalati stratégiájának sajátosságait.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Gáspár Tamás
Belső
Tud.fomunk.; Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék; KKK
Dr. Kovács Ildikó
Külső
egyetemi docens; Marketing Tanszék; KKK
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: autóipar, COVID-19, globális probléma, hatásvizsgálat, makro környezet, stratégiai alternatívák, SWOT-elemzés, világjárvány
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 21. 15:01
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 21. 15:55
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/35492

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet