A Magyar Selyemipari Vállalat Szentgotthárdi Szövőgyárának története, avagy milyen volt a munkásélet a Selyemgyárban közel 40 éven át?

Dancsecs Ábel (2020) A Magyar Selyemipari Vállalat Szentgotthárdi Szövőgyárának története, avagy milyen volt a munkásélet a Selyemgyárban közel 40 éven át? Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of dancsecs_ábel_2020máj_publikus.pdf]
Preview
PDF
dancsecs_ábel_2020máj_publikus.pdf

Download (3MB) | Preview
[thumbnail of Nyilatkozat.pdf] PDF
Nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (159kB)

Abstract

Kiemelt célkitűzése a mindenkori ország vezetésnek a gazdaságfejlesztés. Úgy gondolom, nem haszontalan, ha tanulmányozzuk a történelem azon időszakait, amelyekben a maihoz hasonlóan prioritást élvezett mind az országos, mind a helyi gazdaságfejlesztési stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Ezen gondolatok mentén készítettem dolgozatomat. Családi összejövetelekkor kisgyerekkorom óta hallom nagyszüleim visszaemlékezéseit a Selyemgyárban ledolgozott munkásévekről. Már évekkel korábban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ha egyszer alkalmam nyílik rá, akkor megörökítem a visszaemlékezéseiket, emléket állítva egy kornak, egy gyárnak, de legfőképpen nekik, akik fél életüket töltötték a Selyemgyár kapuin belül. Örülök, hogy erre alkalmam nyílt ezen szakdolgozat keretein belül.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Gazdálkodási és menedzsment (BA) Levelező

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: cégtörténet, elbeszélt történelem, gazdálkodás, interjúk, ipari termelés, koronavírus-járvány (COVID-19), munkatársak, oral history, ruhaipar, vállalat helyzete, vállalattörténet
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Jun. 17. 18:02
Last Modified: 2020. Jun. 17. 18:02
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/25623

Actions (login required)

View Item View Item