Áruszállításhoz kapcsolódó fogalmak hétköznapi alkalmazása egy csomagolástechnikai cég szemszögéből

Pető Tamás (2020) Áruszállításhoz kapcsolódó fogalmak hétköznapi alkalmazása egy csomagolástechnikai cég szemszögéből. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of pető_tamás_2020jan_publikus.pdf]
Preview
PDF
pető_tamás_2020jan_publikus.pdf

Download (2MB) | Preview
[thumbnail of pető_tamás_2020jan_publikus_nyilatkozat.pdf]
Preview
PDF
pető_tamás_2020jan_publikus_nyilatkozat.pdf

Download (484kB) | Preview

Abstract

Záródolgozatom célja az áruszállításhoz kapcsolódó fogalmak hétköznapi alkalmazásának megismertetése a Zalapack’96 Kft-n belül. A Zalapack’96 Kft 18.800 m2 területen 2500 m2 gyártó és feldolgozó egységgel rendelkezik. Éves forgaloma1 500MFt/5M€. Tanulmányom zárásaként olyan gyakorlati helyen igyekeztem elhelyezkedni ahol az egyetemen megszerzett tapasztalataimat gyakorlatban is alkalmazhatom.Dolgozatom első felében a gyakorlati hely bemutatására igyekszem rá mutatni alapvető információkkal mint például rövid történetével, kft szervezeti felépítését szemléltetni konkrét ábrával, folyamatosan bővülő szolgáltatásait a legyártott termékeket és az ezekkel kiszolgálni kívánt szegmenseket. Az áru szállításhoz kapcsolódó logisztika rövid áttekintését szemléltetni magyarázattal. Betekintést nyújtani: a vállalatnak elosztási láncban betöltött szerepébe és tevékenységébe ábrákkal valamint annak indoklásával. Az alkalmazott áruszállítási folyamatok ezen belül az áru be és kiérkezése, alkalmazott fuvarozási módok ismertetése. Dolgozatomban nagy hangsúlyt fektetek  és részletes betekintést nyújtok egy konkrét szállítási folyamat lejzajlásába.Zárásként egy problémát és annak lehetséges kiküszöbölését bemutatni. Ez esetben a vonalkódos áruazonosítási rendszert. Szemléltetni kívánok néhány felmerülő hiba lehetőséget és lehetséges megoldást találni amely hosszú távon tartósan gátat szab  jelentkező hibáknak.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirány

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Szabó László
Belső
UNSPECIFIED

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: ZALAPACK 96 Kereskedelmi Kft. (Zalaegerszeg), csomagolás, logisztika, piacszegmentáció, termékcsomagolás, vonalkód, áruszállítás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Feb. 01. 00:15
Last Modified: 2020. Feb. 01. 00:15
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/25276 URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/25276

Actions (login required)

View Item View Item