Fejlesztésekhez igénybe vett pályázati kiírások területei, pályázatok

Sólyom Friderika Noémi (2017) Fejlesztésekhez igénybe vett pályázati kiírások területei, pályázatok. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of sólyom_friderika_noémi_2017jún_publikus.pdf]
Preview
PDF
sólyom_friderika_noémi_2017jún_publikus.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

A vállalatoknak a fejlődéshez jelentős mennyiségű pénzre van szükség. A beruházások ösztönzése, és végrehajtásuk könnyítése érdekében az Európai Unió, és az egyes tagországok különböző pályázatokat írnak ki. A pályázat nyertesei támogatást kapnak a kívánt projekt megvalósítására. Az Uniós pályázati kiírások 7 éves ciklusokba szerveződnek, amelynek aktuális magyarországi programja a Széchényi 2020. Ez a program a Magyarországon 2014-2020 között meghirdetett Európai Uniós pályázatokat foglalja magában. A dolgozatom során bemutatom az Európai Unió pályázati rendszerét, és azon belül is az itthon érvényes programokat. Munkám során megismerkedtem a pályázatírás folyamatával, annak lépéseivel. A pályázók számára szigorú formai-, tartalmi követelményeket határoznak meg, amelyeket pontosan követniük kell. Részletesen ismeretem, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni a pályázat elkészítése során, és az értékelést végző bírálók milyen szempontokat vesznek figyelembe a pályázatok kiválasztása során. Szakmai gyakorlatomat a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft.-nél töltöttem, ahol megismerkedtem a vállalat gazdasági részlegeivel. Bepillantást nyertem az ottani pályázási módszerekbe, és a jelenleg futó, támogatást kapott projektekbe is. Dolgozatomban vázolom is ezeket, illetve egy projektet részletesen is bemutatok. Főként az ott szerzett ismeretek hatására választottam a pályázatokat záródolgozati témámnak.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Gazdálkodás és Menedzsment szak

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Takács Dávid
UNSPECIFIED
főiskolai docens

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: pályázat - pályázati tevékenység, Széchenyi 2020, pályázatkészítés, GINOP, gazdaságfejlesztés, Continental Automotive Hungary Kft. (Veszprém), Veszprém
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2017. Jun. 13. 19:02
Last Modified: 2017. Jun. 13. 19:02
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/12612

Actions (login required)

View Item View Item