Aging techniques of fallow venison and the evaluation of game supply and consumption in Hungary

Varga Péter (2016) Aging techniques of fallow venison and the evaluation of game supply and consumption in Hungary. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Varga Péter szakdolgozat, végleges.pdf] PDF
Varga Péter szakdolgozat, végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat bemutatja a hazai vadászat jogi hátterét, valamint a vadászható fajokat. Leírja a vadhús feldolgozás menetét, és az élelmiszer-biztonsági szabályokat. A vadhús érleléséről átfogó képet ad, amelyet egy kísérlettel is alátámaszt. Továbbá interjúk is olvashatóak a vendéglátás és a vadhús feldolgozás szakértőivel.

Magyar cím

Dámszarvas érlelési technikái illetve a hazai vadhúsellátás és fogyasztás értékelése

Angol cím

Aging techniques of fallow venison and the evaluation of game supply and consumption in Hungary

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-Vendéglátás angol nyelven

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
NEM RÉSZLETEZETT
Tanszékvezető

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Vadászat, hunting, Vadhús, game meat, Húsfeldolgozás, meat processing
Felhasználói azonosító szám (ID): Bakos Katalin Mária
Rekord készítés dátuma: 2016. Dec. 14. 15:14
Utolsó módosítás: 2017. Már. 13. 15:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet