Szüle Ildikó (2016) Gasztroturizmus- a gasztronómia hatása a magyar turisták úti céljaira. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Gasztroturizmus_a gasztronómia hatása a magyar turisták úti céljaira_Szüle Ildikó.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásom főként a gasztroturizmus témaköréről fog szólni, azonban érdekes felvetés, hogy vajon a gasztronómia befolyásolja-e a turizmust vagy éppen fordítva. Természetesen ezt a kérdést nem tisztem, nem is célom megválaszolni, hiszen tekinthető akár a "tyúk és a tojás " esetének is. Mindenesetre az egyértelműen megállapítható, hogy mindkét terület erősen hatással van a másikra, egyaránt fejlesztik és formálják egymást. Szinte lehetetlen a két ágazatot egymástól függetlenül vizsgálni, különösen napjainkban, amikor a gasztroturizmus egyre nagyobb teret nyer. Manapság egyre népszerűbbek a különböző gasztronómiai irányultságú tematikus utak, melyek szerveződhetnek egy adott alapanyag, termék köré, de akár egy-egy termelő vidék, vagy város helyi specialitásai köré is. Szintén jellemző utazási motiváció a gasztroturisták körében az egyes gasztronómiai fesztiválok látogatása. Éppen ezért is fontos és érdekes kutatni e területen, hiszen így mélyebb rálátást nyerhetünk a gasztronómia és a turizmus átalakulási, adott esetben akár összeolvadási folyamatairól.
Magyar cím
Gasztroturizmus- a gasztronómia hatása a magyar turisták úti céljaira
Intézmény
Budapesti Gazdasági Főiskola
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Intézeti Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztroturizmus, turizmus, gasztronómia, belföldi turizmus, nemzetközi turizmus |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Meleg Gizella |
Rekord készítés dátuma: | 2016. Dec. 12. 17:38 |
Utolsó módosítás: | 2017. Feb. 16. 15:44 |
Actions (login required)
Tétel nézet |