Készletgazdálkodás vizsgálata és optimalizálása egy vendéglátóipari egységben

Simon Zsófia (2025) Készletgazdálkodás vizsgálata és optimalizálása egy vendéglátóipari egységben. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Készletgazdálkodás vizsgálata és optimalizálása egy vendéglátóipari egységben - Simon Zsófia.pdf] PDF
Készletgazdálkodás vizsgálata és optimalizálása egy vendéglátóipari egységben - Simon Zsófia.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szadolgozat belső bírálat Simon Zsófia.pdf] PDF
Szadolgozat belső bírálat Simon Zsófia.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (306kB)
[thumbnail of Szakdolgozat külső konzulensi bírálata.pdf] PDF
Szakdolgozat külső konzulensi bírálata.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (75kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban egy vendéglátóipari egység készletgazdálkodási stratégiáit és technikáit vizsgálom. A dolgozatom kutatási témája, hogy a vállalkozás hogyan tudja optimalizálni a készletállományát és rendelési mennyiségét egy gazdaságosabb jövőkép érdekében. Kutatásom során az ABC-elemzést és az EOQ-modellt is alkalmaztam, amelyek eredményét táblázatok és diagramok segítségével mutattam be. Diplomamunkám konklúziójaként bebizonyítottam, hogy az üzlet sokkal költséghatékonyabban tudna működni az általam bemutatott modellek bevezetésével.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EOQ-modell, készlet, készletgazdálkodás, késztermék, vendéglátóipar
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Okt. 27. 14:27
Utolsó módosítás: 2025. Okt. 27. 14:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet