Róka Emese (2025) Gasztronómiai tartalomgyártás: kihívások, megítélés és fogyasztási szokások Magyarországon. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)
Előnézet |
PDF
Gasztronómiai tartalomgyártás-R.E, záródolgozat.pdf Download (3MB) | Előnézet |
|
PDF
nyilatkozat .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (649kB) |
|
|
PDF
Bírálat_belső_Róka Emese.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (185kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom a hazai gasztronómiai tartalomgyártás sajátosságait vizsgálja, különös tekintettel az online platformokon zajló fogyasztói szokásokra és a gasztrobloggerek szerepére. A digitális média térnyerésével az étkezési inspirációk forrásai jelentősen átalakultak, ami új elvárásokat támasztott a tartalomkészítőkkel szemben is. Kvantitatív kérdőíves kutatásomban 192 fő válaszait elemeztem, melynek során a gasztronómiai tartalomfogyasztás formáit, a platformpreferenciákat, valamint az influenszerek hitelességi szempontjait térképeztem fel. A kutatás rávilágított arra, hogy a fogyasztók a vizuálisan vonzó, gyorsan befogadható tartalmakat részesítik előnyben, különösen a videós platformokon, mint a TikTok, Instagram és YouTube. Emellett megerősítést nyert, hogy az egyszerű, gyorsan elkészíthető, megfizethető receptek iránti igény fokozódott, részben a jelenlegi gazdasági helyzet hatására. A COVID-időszak tartós hatásaként sokan ragaszkodnak az otthoni főzéshez és a tudatosabb alapanyag-használathoz. Dolgozatom célja, hogy a primer és szekunder adatok szintézisén keresztül átfogó képet adjon a hazai gasztronómiai tartalomgyártás jelenlegi trendjeiről, kihívásairól és a fogyasztói elvárások változásáról.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | projektmunka |
|---|---|
| Kulcsszavak: | gasztrobloggerek, gasztronómia, médiafogyasztási szokások, tartalomgyártás, tartalommarketing |
| SWORD Depositor: | User Archive |
| Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
| Rekord készítés dátuma: | 2025. Okt. 27. 14:25 |
| Utolsó módosítás: | 2025. Okt. 27. 14:25 |
| URI: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/58841 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |

