Hudák Dávid (2024) A pezsgő szerepe a budapesti fine dining éttermekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Szakdolgozat-Hudak-David.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
![]() |
PDF
Hudák Dávid_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (144kB) |
![]() |
PDF
Hudák Dávid_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (196kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban megvizsgáltam, hogy mit is jelent a fine dining. Majd a pezsgőgyártás három fő lehetőségét kielemztem. Dolgozatomban a pezsgő és emellett Champagne régiója kiemelt szerepet kapott, a szőlőfajták, a régió és persze a pezsgő születése. Továbbá azt is kifejtettem, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a borlap szerkesztése során. Primer kutatásaim során készítettem egy borlapelezést, 12 általam kiválasztott hazai fine dining étteremről. Elemzésemben igyekeztem válaszokat találni a bennem felmerült kérdésekre és egy komplex, átfogó képet nyújtani az olvasók számára.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borlapelemzés, Champagne, fine dining, pezsgőkészítés, szőlőfajták |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 12:12 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 12:12 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |