A pezsgő szerepe a budapesti fine dining éttermekben

Hudák Dávid (2024) A pezsgő szerepe a budapesti fine dining éttermekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat-Hudak-David.pdf] PDF
Szakdolgozat-Hudak-David.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Hudák Dávid_k.pdf] PDF
Hudák Dávid_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (144kB)
[thumbnail of Hudák Dávid_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Hudák Dávid_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (196kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban megvizsgáltam, hogy mit is jelent a fine dining. Majd a pezsgőgyártás három fő lehetőségét kielemztem. Dolgozatomban a pezsgő és emellett Champagne régiója kiemelt szerepet kapott, a szőlőfajták, a régió és persze a pezsgő születése. Továbbá azt is kifejtettem, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a borlap szerkesztése során. Primer kutatásaim során készítettem egy borlapelezést, 12 általam kiválasztott hazai fine dining étteremről. Elemzésemben igyekeztem válaszokat találni a bennem felmerült kérdésekre és egy komplex, átfogó képet nyújtani az olvasók számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borlapelemzés, Champagne, fine dining, pezsgőkészítés, szőlőfajták
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 12:12
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 12:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet