A sör kulturális és társadalmi jelentősége: A Pilsner Urquell és a magyar kisipari sörök összehasonlító elemzése

Baranyi Máté (2024) A sör kulturális és társadalmi jelentősége: A Pilsner Urquell és a magyar kisipari sörök összehasonlító elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Baranyi Máté_Szakdolgozat_CVNSJ0.pdf] PDF
Baranyi Máté_Szakdolgozat_CVNSJ0.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (905kB)
[thumbnail of Fizetési igazolás.pdf] PDF
Fizetési igazolás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (36kB)
[thumbnail of Baranyi Máté_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Baranyi Máté_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (192kB)
[thumbnail of Baranyi Máté_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf] PDF
Baranyi Máté_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (215kB)

Absztrakt (kivonat)

A sör nem csupán egy évezredek óta fogyasztott ital, vagy kulináris élvezetek forrása, hanem olyan társadalmi jelenség is, mely szorosan kapcsolódik az emberiség kultúrájához és közösségi életformához egészen a letelepedéstől napjainkig. Ez a szakdolgozat arra kíván vállalkozni, hogy bemutassa a sörfogyasztás társadalmi kapcsolatokra gyakorolt hatását és mélyebb betekintést nyújtson a sör szerepébe a kultúra alakulásában. A sör, mint történelmi ital, szorosan kötődik az emberi közösségek kialakulásához és fejlődéséhez már a kezdetektől. Ez az ital az idők során nem csupán egy egyszerű italként funkcionált, hanem közösségi, vallási és kulturális események központi elemévé vált. A sör szerepe és fogyasztási szokásai végigkísérték múltunkat, az emberrel együtt változtak, a kulturális helyzettel és normákkal szoros összhangban evolválódtak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kultúra, sör, söripar, sörtermelés, társadalom
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 12:12
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 12:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet