Gremsberger Edvin (2024) Egy mediterrán étterem vizsgálata vezetői és dolgozói szemszögből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
![]() |
PDF
Gremsberger Edvin Projektmunka .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (817kB) |
![]() |
PDF
Gremsberger Edvin Projektmunka_értékelő.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (139kB) |
Absztrakt (kivonat)
Esztergomban a Dunakanyar fővárosában nőttem fel, ahol a Mediterraneo étterem egy meghatározó szerepet tölt be. Családommal rendszeresen látogatjuk ezt az éttermet és mindig elbűvölőnek találtam azt a tekintélyparancsoló felszolgálási rendszert, ami az étteremben megtalálható, nem is beszélve a kifogástalan ételekről. A mai napig előszeretettel fogyasztjuk az ott készült ételeket. Eddigi életem során ezeket tapasztalva nem is merült fel kérdés bennem, hogy hol szeretném elvégezni a szakmai gyakorlatomat. Ezáltal, hogy tanulmányaimhoz kapcsolódik az étteremnek a felépítése, egyértelmű volt, hogy ide adom le jelentkezésemet.Legfőbb célom, hogy olyan emberektől tanulhassak, akik szakmájukban kiemelkedően teljesítenek. Egy olyan rendszert megismerni, amely a szakmában kimagaslóan teljesít. Fontos számomra, hogy egy olyan csapat részese legyek, akik odaadóan és szeretettel végzik a mindennapi munkájukat és teendőiket. Hiszen én is pozitív mentalitással szeretném majd végezni a munkámat. Nagyon közel áll hozzám a mediterrán életérzés, ami ebben az étteremben teljes mértékben visszaköszön az ételekben és az étterem arculatában. Egy olyan stílust képvisel, ami számomra is motiváló és értékteremtő. Kifejezetten fókuszál az apró részletekre is, nagyon igényes és ez számomra is fontos a mindennapi életem során.Interjúmmal tovább színesítem a projektmunkám. Az étterem vezetőjével beszélgettem mélyebben. Közelebbről és több szemszögből volt lehetőségem megismerni, ezáltal az éttermet és a vendégkörét.Fontos része projektemnek, a Mediterraneo összehasonlítása a szakmai alapismereteimmel. Hiszen szakmailag is lényeges tisztában lenni az étteremhez tartozó tényezőkkel.Projektem fő részét képezi az étterem kínálatának vizsgálata és teljes bemutatása. Az ételek részletes megismerése nagyon fontos volt számomra.Emellett az étlap megismerése is elengedhetetlen volt számomra. Be is mutatom részletesen a jelenlegi étlapot, melynek érdekessége, hogy 2022 óta nem változott. Képként csatolom projektemben, szeretné minden szemszögből megvizsgálni.Az étteremben fontos szerepet tölt be a menüztetés kérdése, több pozitívum és negatívum is van benne, amelyeket fontos átgondolni. Az étterem kisebb rendezvényeket is vállal, különböző gasztronómiai kitelepüléseken is részt szokott venni. Munkám során én magam is kedvet kaptam akár egy születésnap vagy egy nagyobb rendezvény megtartásához az étterem által.Projektmunkám egyik kérdése, mire számíthatunk a jövőre nézve. Rengeteg újítás, terv és felújítás van és lesz is készülőben, melyekbe közelebbről is bepillantást szereztem és remélem a megvalósításnak is részese lehetek.Összegzésként rendezem a tapasztalataimat és érzéseimet, értékelem az összehasonlításokat és az ismereteket. Következtetéseket fogalmazok meg és őszinte véleményt formálva zárom le a projektmunkámat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | étlap, étterem, kereslet-kínálat, vezetői feladatok, à la carte |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:28 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:28 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |