Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry: A case of a Hungarian Bistro

Wallfisch Márk (2024) Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry: A case of a Hungarian Bistro. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry - Wallfisch Márk Szakdolgozat (1).pdf] PDF
Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry - Wallfisch Márk Szakdolgozat (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry - Wallfisch Márk Szakdolgozat (1).pdf] PDF
Sustainable Supply Chain Management in the Hospitality Industry - Wallfisch Márk Szakdolgozat (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA KM angol bírálati lap BELSŐ_Márk_Wallfisch.pdf] PDF
BA KM angol bírálati lap BELSŐ_Márk_Wallfisch.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (185kB)
[thumbnail of BA KM angol bírálati lap KÜLSŐ_Márk_Wallfisch.pdf] PDF
BA KM angol bírálati lap KÜLSŐ_Márk_Wallfisch.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (175kB)

Absztrakt (kivonat)

This study examines Brácsa Bistro & Brunch, a restaurant trying to be sustainable and profitable in the Hospitality industry, whilst trying to use only Hungarian products. Investigating operations, sustainability efforts, menu engineering and inventory management. Insights from staff and owner interviews highlight the efforts of emphasizing local sourcing, seasonal menus, waste reduction and balancing ecological responsibility with profitability. Dealing with challenges like limited storage, unpredictable demand, and supplier reliability. Using solutions like ABC-XYZ analysis, strategic menu design, and improved communication to deal with these problems and improve efficiency.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bistro, local ingredients, local sourcing, restaurant, short food supply chain, supply chain management, sustainability
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:27
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet