Maier Doren (2024) Különböző diéták kihatása a vendéglátásra Magyarországon, a budapesti burgerezők viszonylatában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Különböző diéták kihatása a vendéglátásra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (824kB) |
![]() |
PDF
maier_doren_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (144kB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő_Maier Doren.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban elsősorban az egészséges étkezés fogalmával foglalkozom, majd ezt követően több különböző étrendet mutatok be, mint például a gluténmentes, a laktózmentes, a cukormentes étkezés és az egyéb ételallergiák és érzékenységek miatt kialakult étrendeket. Emellett pedig több különféle étrendet is bemutatok, többek között a vegetáriánus, a vegán, a szénhidrátcsökkentett, a keto, a paleo és az alacsony FODMAP étrendet. Ezt követően pedig a kutatásom célja bemutatni ezen étrendek és a velük járó étkezési restrikciók kihatását a vendéglátásra.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, egészség, életmód, érzékenység, étkezési kultúra, vendéglátás |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:26 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:26 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |