Különböző diéták kihatása a vendéglátásra Magyarországon, a budapesti burgerezők viszonylatában

Maier Doren (2024) Különböző diéták kihatása a vendéglátásra Magyarországon, a budapesti burgerezők viszonylatában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Különböző diéták kihatása a vendéglátásra.pdf] PDF
Különböző diéták kihatása a vendéglátásra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (824kB)
[thumbnail of maier_doren_k.pdf] PDF
maier_doren_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (144kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő_Maier Doren.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő_Maier Doren.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban elsősorban az egészséges étkezés fogalmával foglalkozom, majd ezt követően több különböző étrendet mutatok be, mint például a gluténmentes, a laktózmentes, a cukormentes étkezés és az egyéb ételallergiák és érzékenységek miatt kialakult étrendeket. Emellett pedig több különféle étrendet is bemutatok, többek között a vegetáriánus, a vegán, a szénhidrátcsökkentett, a keto, a paleo és az alacsony FODMAP étrendet. Ezt követően pedig a kutatásom célja bemutatni ezen étrendek és a velük járó étkezési restrikciók kihatását a vendéglátásra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, egészség, életmód, érzékenység, étkezési kultúra, vendéglátás
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:26
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet