Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata

Fricz Orsolya (2024) Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Fricz_Orsolya_e71ods.pdf] PDF
Fricz_Orsolya_e71ods.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Fricz Orsolya_k.pdf] PDF
Fricz Orsolya_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (140kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Fricz Orsolya.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Fricz Orsolya.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)

Absztrakt (kivonat)

Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étkezési kultúra, gasztronómia, gasztrotörténet, hagyományok, palócok
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:25
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet