Pálházi Ádám (2024) A Z generáció törekvései élelmiszerpazarlásuk megelőzésére. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
A Z generáció törekvései élelmiszerpazarlásuk megelőzésére.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Pálházi Ádám.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (323kB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_PálháziÁ_kervl_FFZs.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (173kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat az élelmiszerpazarlás kérdéskörét vizsgálta a Z generáción belül. A háztartásokban keletkező maradékok mértéke az összes szektorból származó mennyiségnek több, mint a felét teszi ki, vagyis óriási szerepe van a fogyasztók döntéseinek saját élelmiszereikkel kapcsolatban. Az igen változatos korosztálynak mondható Z generáció szokásait, elképzeléseit és törekvéseit kérdőíves módszerrel vizsgáltam, illetve egy kutatóval készítettem interjút. Ezek eredményét összevetve a szakirodalommal tettem meglátásokat a korosztályt érintőt jelenségekről.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer, élelmiszerfogyasztás, háztartások, megelőzés, Z generáció |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:25 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:25 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |