Csomó Simon (2024) Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Csomó_Simon_SZAKDOLGOZAT.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
![]() |
PDF
Csomó Simon_Szakdolgozat értékelő Bsc_SzegedynéFÁ 202412.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (178kB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő_Csomó Simon_jó.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban az edzőtermi vendéglátás témáját jártam körül, melyet egy több hónapos kutatás előzött meg az alábbi szempontok, kérdések alapján:1. Az edzőtermi kultúra kialakulása – honnan indult ez a kultúra, maguk az edzőtermek létrejötte, miért örvend ilyen nagy népszerűségnek ez a sport, a test alakformálása…2. Kik és miért járnak edzőterembe – többségében férfiak vagy nők, fiatalok, vagy idősek, milyen célból teszik ezt, szeretnék e versenyszerűen űzni magát a sportot, vagy csak hobbi szinten, milyen sportolási formákat űznek, milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe, mik a tapasztalataik…3. Az étrend-kiegészítők szerepe a konditermen belül és azon kívül is – ki, mit és mennyit fogyaszt, miért teszi ezt, ismeri-e a hatásait, mik a tapasztalatai…4. Az edzőtermek helyzete ma5. Az edzőterembe járók fogyasztási szokásai és hajlandóságaA kutatás elvégzéséhez a következő módszereket alkalmaztam:1. Kérdőívek vendégek számára – fogyasztási szokások, edzőterem látogatás gyakorisága, célja2. Kérdőívek konditerem üzletvezetők számára – vendégek fogyasztási hajlandósága, férfi-női megoszlása3. Interjú – interjú személyi edzővel aki jobban rálát erre a témára, vendégek jellemzése, egyéb részletekA kutatás során részletes képet kaptam a testépítés kialakulásának az előzményeiről, a vendégek fogyasztási szokásairól, és a vendéglátás ezen területének komplexitásáról, jellemzőiről. A kutatási eredmények elemzése során részletes képet kaptam a vendégek étrend-kiegészítőkhöz való viszonyulásáról, bepillantást nyertem az edzőterembe járási, táplálkozási szokásaikról. Szélesebb körben megismertem, hogyan működik egy edzőterem, hogyan üzemeltetik, milyen szolgáltatásokat biztosítanak, milyen vendéglátó tevékenységet látnak el, miket forgalmaznak.Az eredményeket tanulmányozva bebizonyosult számomra, hogy valóban fontos részét képzi az edzőterem a vendéglátásnak, mind a vendéglátó, mind a szolgáltató tevékenységei miatt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | edzőterem, étrend-kiegészítők, sport, testépítés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:25 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:25 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |