Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből

Csomó Simon (2024) Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csomó_Simon_SZAKDOLGOZAT.pdf] PDF
Csomó_Simon_SZAKDOLGOZAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Csomó Simon_Szakdolgozat értékelő Bsc_SzegedynéFÁ 202412.pdf] PDF
Csomó Simon_Szakdolgozat értékelő Bsc_SzegedynéFÁ 202412.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (178kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő_Csomó Simon_jó.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő_Csomó Simon_jó.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az edzőtermi vendéglátás témáját jártam körül, melyet egy több hónapos kutatás előzött meg az alábbi szempontok, kérdések alapján:1. Az edzőtermi kultúra kialakulása – honnan indult ez a kultúra, maguk az edzőtermek létrejötte, miért örvend ilyen nagy népszerűségnek ez a sport, a test alakformálása…2. Kik és miért járnak edzőterembe – többségében férfiak vagy nők, fiatalok, vagy idősek, milyen célból teszik ezt, szeretnék e versenyszerűen űzni magát a sportot, vagy csak hobbi szinten, milyen sportolási formákat űznek, milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe, mik a tapasztalataik…3. Az étrend-kiegészítők szerepe a konditermen belül és azon kívül is – ki, mit és mennyit fogyaszt, miért teszi ezt, ismeri-e a hatásait, mik a tapasztalatai…4. Az edzőtermek helyzete ma5. Az edzőterembe járók fogyasztási szokásai és hajlandóságaA kutatás elvégzéséhez a következő módszereket alkalmaztam:1. Kérdőívek vendégek számára – fogyasztási szokások, edzőterem látogatás gyakorisága, célja2. Kérdőívek konditerem üzletvezetők számára – vendégek fogyasztási hajlandósága, férfi-női megoszlása3. Interjú – interjú személyi edzővel aki jobban rálát erre a témára, vendégek jellemzése, egyéb részletekA kutatás során részletes képet kaptam a testépítés kialakulásának az előzményeiről, a vendégek fogyasztási szokásairól, és a vendéglátás ezen területének komplexitásáról, jellemzőiről. A kutatási eredmények elemzése során részletes képet kaptam a vendégek étrend-kiegészítőkhöz való viszonyulásáról, bepillantást nyertem az edzőterembe járási, táplálkozási szokásaikról. Szélesebb körben megismertem, hogyan működik egy edzőterem, hogyan üzemeltetik, milyen szolgáltatásokat biztosítanak, milyen vendéglátó tevékenységet látnak el, miket forgalmaznak.Az eredményeket tanulmányozva bebizonyosult számomra, hogy valóban fontos részét képzi az edzőterem a vendéglátásnak, mind a vendéglátó, mind a szolgáltató tevékenységei miatt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: edzőterem, étrend-kiegészítők, sport, testépítés, vendéglátás
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:25
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet