Research on Chinese Tea innovation ── Take the tea stone as an example

Sheng Qiwei (2024) Research on Chinese Tea innovation ── Take the tea stone as an example. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of sheng qiwei thesis 12.04.pdf] PDF
sheng qiwei thesis 12.04.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (858kB)
[thumbnail of sheng qiwei thesis 12.04.pdf] PDF
sheng qiwei thesis 12.04.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (858kB)
[thumbnail of Sheng Qiwei_Opponent_Gendur András.pdf] PDF
Sheng Qiwei_Opponent_Gendur András.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (472kB)
[thumbnail of Sheng Qiwei_Supervisor_Weninger Ágnes.pdf] PDF
Sheng Qiwei_Supervisor_Weninger Ágnes.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (302kB)

Absztrakt (kivonat)

The 1,000-year-old Chinese tea culture is well knownfor havinga profoundimpactontea-drinking customs around the world, influencingeverythingfromtea-makingtechniquestotea-drinkingmanners.Eventhoughtraditionaltea-makingtechniquesarestillwidelyused,innovationinthe teasectorisstilla keyfactorinitsgrowth. Anintriguingillustrationofthisinnovation is the new product"TeaStones," whichshows how traditional teahaschangedandevolved to meet contemporary demands and technical advancements.TheTeaStoneembodiesthespiritofChineseteacultureaswellasthemodernpursuitofconvenience, sustainability, and health consciousness, markingasingular nexus betweenhistory and innovation. This casestudy on teastonesshedslighton howChinese teainventorsare imaginatively rethinkingteaproduction,marketing,andconsumptiontosatisfytheshiftingdemands ofChinese and international consumers.This studywill investigatethehistory,evolution,andsignificanceof teastones,sheddinglightontheirplaceinthelargerschemeofteainnovationas wellas their potential toinfluenceChinese tea'sfutureandtrytobreak into European markets.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EU, food industry, Healthy, organizational innovation, strategic planning
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:24
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet