Vass Dóra (2024) ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Diplomamunka_VD_Msc.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő Vass Dóra QI332Q.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (3MB) |
![]() |
PDF
241220_VassDóra_Bírálat_DJ.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (204kB) |
Absztrakt (kivonat)
A fenntarthatóság fogalma a magyar vendéglátóiparban, különösen a fine dining szegmensben, egyre nagyobb hangsúlyt kap. A gasztronómia számára nemcsak az élményszerű étkezés biztosítása fontos, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás integrálása is. Az ESG (Environmental, Social, Governance) kritériumok alkalmazása elősegíti a fenntarthatósági célok teljesülését, például az energiahatékonyság, az etikus alapanyag-beszerzés, valamint a helyi közösségekkel való együttműködés révén. A dolgozatban az ESG sztenderdek mellett bemutatásra kerül egy multinacionális cég, McDonald's fenntarthatósági riportja a 2023-as évről. A kutatásomban 4 magyar fine dining éttermet vizsgáltam, hogy mennyire felelnek meg az ESG sztenderdeknek és jelenleg milyen fenntarthatósági törekvéseik vannak. A dolgozat végére egy átfogó kép tárul elénk, hogy a három ESG sztenderd közül melyik valósul meg jelenleg leginkább a magyar éttermeknél.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | EU környezetvédelmi politika, étterem, fenntarthatóság, gasztronómia, környezetvédelem |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:24 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:24 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |