A Ferdinand Monarchia Étterem kínálatának elemzése

Martin Regina Bonnie (2024) A Ferdinand Monarchia Étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka - Martin Regina Bonnie.pdf] PDF
Projektmunka - Martin Regina Bonnie.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (14MB)
[thumbnail of Projektmunka_értékelő_Martin Regina Bonnie.pdf] PDF
Projektmunka_értékelő_Martin Regina Bonnie.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (137kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom célja, hogy a Ferdinand Monarchia Étterem kínálatának bemutatásán keresztül megismerjük a konyhatechnológiákat, azoknak fejlődését, valamint az éttermi közeget, amiben elhelyezkedik. Az évek során nagy változásokon ment keresztül a konyhatechnológia, és a vendégek igényei, ízlése is. Ezekhez igazodva kell mostanában kialakítani az étlapot. Lépést kell tartani az új technológiákkal, alapanyagokkal, valamint trendekkel, ám mindezt a Monarchia kori miliőbe kell beillesszük úgy, hogy ne legyen ellentmondásos a tradicionális és modern értelmezés. Emellett szem előtt kell tartsuk a vendégeink igényeit és az egyre növekvő ételintoleranciára is megoldást kell találni. Ez utóbbi a cseh gasztronómiában, ahol nagy részét képzik az ételeknek a glutént és laktózt tartalmazó alapanyagok, valamint a vegetáriánus/növényi alapú étkezés sem túl népszerű, nem egyszerűen megoldható.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Budapest, cégtörténet, családi vállalkozás, étterem, melegkonyha, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:24
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet