Martin Regina Bonnie (2024) A Ferdinand Monarchia Étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
![]() |
PDF
Projektmunka - Martin Regina Bonnie.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (14MB) |
![]() |
PDF
Projektmunka_értékelő_Martin Regina Bonnie.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (137kB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásom célja, hogy a Ferdinand Monarchia Étterem kínálatának bemutatásán keresztül megismerjük a konyhatechnológiákat, azoknak fejlődését, valamint az éttermi közeget, amiben elhelyezkedik. Az évek során nagy változásokon ment keresztül a konyhatechnológia, és a vendégek igényei, ízlése is. Ezekhez igazodva kell mostanában kialakítani az étlapot. Lépést kell tartani az új technológiákkal, alapanyagokkal, valamint trendekkel, ám mindezt a Monarchia kori miliőbe kell beillesszük úgy, hogy ne legyen ellentmondásos a tradicionális és modern értelmezés. Emellett szem előtt kell tartsuk a vendégeink igényeit és az egyre növekvő ételintoleranciára is megoldást kell találni. Ez utóbbi a cseh gasztronómiában, ahol nagy részét képzik az ételeknek a glutént és laktózt tartalmazó alapanyagok, valamint a vegetáriánus/növényi alapú étkezés sem túl népszerű, nem egyszerűen megoldható.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | Budapest, cégtörténet, családi vállalkozás, étterem, melegkonyha, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:24 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:24 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |