Helyi ízek és globális trendek: A magyar Michelin Guide vidéki gasztronómiája

Galácz Viktória (2024) Helyi ízek és globális trendek: A magyar Michelin Guide vidéki gasztronómiája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat - Galácz Viktória - beadható.pdf] PDF
szakdolgozat - Galácz Viktória - beadható.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Galácz Viktória_FE5GUW_Szakdolgozat értékelő-Csulak Gergely.pdf] PDF
Galácz Viktória_FE5GUW_Szakdolgozat értékelő-Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (193kB)
[thumbnail of Galácz Viktória.pdf] PDF
Galácz Viktória.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (385kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat célja a Michelin Guide világának, az ebben szereplő magyar vidéki éttermeknek, illetve a gasztronómiai trendek szerepének bemutatása volt. Az elemzés során feltártam, hogy ezek az éttermek nem csupán a hazai gasztronómia csúcsát képviselik, hanem egyben példát is mutatnak arra, hogyan lehet a globális gasztronómiai trendeket – például a fenntarthatóságot, a helyi alapanyagok kiemelt használatát és az ételérzékenységek figyelembevételét – integrálni a helyi környezetbe. A dolgozat hangsúlyozza, hogy a Michelin Guide elismerése nem csupán megtiszteltetés, hanem egyben visszajelzés is arról, hogy az éttermek törekvései mind a vendégek elégedettségét, mind a versenyképességet erősítik. A fenntarthatóság és a fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás ma már nemcsak választás, hanem az éttermek sikerének alapfeltétele. A dolgozat végkövetkeztetése, hogy a Michelin Guide által elismert magyar vidéki éttermek továbbra is meghatározó szerepet játszanak a gasztronómiai élmények alakításában, pozíciójuk fenntartása és kitüntetések megőrzése érdekében pedig elengedhetetlen a modern trendek követése és a folyamatos megújulás.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fenntarthatóság, gasztronómia, trendek, vendéglátás
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:23
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet