Galácz Viktória (2024) Helyi ízek és globális trendek: A magyar Michelin Guide vidéki gasztronómiája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
szakdolgozat - Galácz Viktória - beadható.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
![]() |
PDF
Galácz Viktória_FE5GUW_Szakdolgozat értékelő-Csulak Gergely.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (193kB) |
![]() |
PDF
Galácz Viktória.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (385kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat célja a Michelin Guide világának, az ebben szereplő magyar vidéki éttermeknek, illetve a gasztronómiai trendek szerepének bemutatása volt. Az elemzés során feltártam, hogy ezek az éttermek nem csupán a hazai gasztronómia csúcsát képviselik, hanem egyben példát is mutatnak arra, hogyan lehet a globális gasztronómiai trendeket – például a fenntarthatóságot, a helyi alapanyagok kiemelt használatát és az ételérzékenységek figyelembevételét – integrálni a helyi környezetbe. A dolgozat hangsúlyozza, hogy a Michelin Guide elismerése nem csupán megtiszteltetés, hanem egyben visszajelzés is arról, hogy az éttermek törekvései mind a vendégek elégedettségét, mind a versenyképességet erősítik. A fenntarthatóság és a fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás ma már nemcsak választás, hanem az éttermek sikerének alapfeltétele. A dolgozat végkövetkeztetése, hogy a Michelin Guide által elismert magyar vidéki éttermek továbbra is meghatározó szerepet játszanak a gasztronómiai élmények alakításában, pozíciójuk fenntartása és kitüntetések megőrzése érdekében pedig elengedhetetlen a modern trendek követése és a folyamatos megújulás.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fenntarthatóság, gasztronómia, trendek, vendéglátás |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:23 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:23 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |