Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban: A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban

Vásárhelyi Gergely (2024) Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban: A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Vásárhelyi Gergely Szakdolgozat .pdf] PDF
Vásárhelyi Gergely Szakdolgozat .pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of vásárhelyi gergely.pdf] PDF
vásárhelyi gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)
[thumbnail of vasarhelyi_gergely.pdf] PDF
vasarhelyi_gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (144kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat a Tokaji borvidék hagyományos és modern borkészítési eljárásait, valamint a borvidék gasztronómiai és a vendéglátásban betöltött jelentőségét tárja fel. A kutatás célja a Tokaji borkülönlegességek előállításának és vendéglátásban betöltött szerepének vizsgálata, miközben hangsúlyozza a régió kulturális és gazdasági értékeit. A dolgozat a térség történelmét, mikroklímáját és szőlőfajtáit bemutatva átfogó képet ad a Tokaji borok egyedülálló minőségi követelményeiről. Primer kutatások – interjúk és kérdőívek – segítségével elemzi a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésének lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a vonzerő növelésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászat, gasztronómia, hungarikum, vendéglátás
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:23
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet