Vásárhelyi Gergely (2024) Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban: A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Vásárhelyi Gergely Szakdolgozat .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
![]() |
PDF
vásárhelyi gergely.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
![]() |
PDF
vasarhelyi_gergely.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (144kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat a Tokaji borvidék hagyományos és modern borkészítési eljárásait, valamint a borvidék gasztronómiai és a vendéglátásban betöltött jelentőségét tárja fel. A kutatás célja a Tokaji borkülönlegességek előállításának és vendéglátásban betöltött szerepének vizsgálata, miközben hangsúlyozza a régió kulturális és gazdasági értékeit. A dolgozat a térség történelmét, mikroklímáját és szőlőfajtáit bemutatva átfogó képet ad a Tokaji borok egyedülálló minőségi követelményeiről. Primer kutatások – interjúk és kérdőívek – segítségével elemzi a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésének lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a vonzerő növelésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, gasztronómia, hungarikum, vendéglátás |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:23 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:23 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |