Kiss Ninetta (2024) Ételallergiák és -intoleranciák megjelenése a turizmus-vendéglátás világában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Az ételallergiák és ételintoleranciák megjelenése a turizmus-vendéglátás világában_Kiss Ninetta.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_GeigerBianka_KissNinetta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (203kB) |
![]() |
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_MerklMárta_KissNinetta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (263kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat az ételallergiák és ételintoleranciák megjelenését vizsgálja a turizmus és vendéglátás területén, különös tekintettel az érintettek étkezési élményére. A dolgozat hangsúlyt helyez a különböző speciális étrendi igények kialakulására, legyen szó trendekről vagy szükségletről, ide értve például a hormonális problémákat, cukorbetegséget vagy inzulinrezisztenciát.A kutatás három fő kérdéskörre összpontosít: az étkezési élmény meghatározó tényezőire, a speciális étrendi igények kiszolgálásának gyakorlatára, valamint a fogyasztói trendek alakulására.A dolgozat végül javaslatokat fogalmaz meg a vendéglátás szereplői számára, elősegítve a fenntartható szolgáltatások kialakítását és figyelembe helyezve az ételérzékenységgel, vagy speciális igényekkel élők számára is a teljes értékű étkezési élmény biztosítását.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 3D nyomtatás, élménygazdaság, food industry, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:22 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:22 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |