Olasz - Magyar borfogyasztási szokások és pincészetek működése

Suhayda Ákos (2024) Olasz - Magyar borfogyasztási szokások és pincészetek működése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Suhayda Ákos szakdolgozat 2024.pdf] PDF
Suhayda Ákos szakdolgozat 2024.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (941kB)
[thumbnail of Suhayda Ákos_I15XY6_Szakdolgozat értékelő-Csulak Gergely.pdf] PDF
Suhayda Ákos_I15XY6_Szakdolgozat értékelő-Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (196kB)
[thumbnail of Suhayda Ákos_k.pdf] PDF
Suhayda Ákos_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (150kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat megírása egy rendkívül fontos lépés az egyetemi tanulmányaim során. Ez a beszámoló részletesen bemutatja, hogyan fogom megírni a szakdolgozatomat. A választott témám nem más, mint az „Olasz-magyar borfogyasztási szokások és kispincészetek működése”, és ezt a témát egész egyszerűen sikerült kiválasztanom. Az elmúlt 3-4 évben elkezdtek érdekelni a borok, nem csak úgy, hogy a fogyasztására koncentrálódjon a figyelmem, hanem lássak kicsit mélyebre is, mint például egy adott pincészettől hogyan jut el a bor, egy borkedvelő család, vagy egy bort fogyasztó ember asztalára. Ebben hála égnek nagy segítségemre szól, hogy kedves édesapukám borokkal foglalkozik, mégpedig olasz borokkal. Az olasz borokat itthon, országon belül forgalmazza, és sok kisebb-nagyobb külföldi pincészetektől megkapta a kizárólagosságot, a jó baráti és szoros viszony fenntartása miatt. Ezért is választottam összehasonlításra, az olasz, és a magyar borfogyasztást. Így, mivel apukám olasz borokkal foglalkozik, sokat tudok vele erről a témáról beszélgetni, illetve sok kérdést tudok feltenni, amire valószínűleg tudja a választ, mivel lassan 23 éve foglalkozik ezzel a szakmával. A témaválasztásom személyes érdeklődésemen alapul.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 2008-as válság, 21. század, alapkezelés, borfogyasztás, fogyasztói magatartás, információs bázis, pincészet
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:22
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet