Brecska Laura (2024) A helyi gasztronómia integrálása a Dél-Alföld Turisztikai Régió kastélyaiba. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
![]() |
PDF
Brecska Laura Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
![]() |
PDF
Brecska Laura_turizmus_levelező_opponensi vélemény_Jusztin Márta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (139kB) |
![]() |
PDF
BrecskaLaura_2025jan_DálAlf.kastélyok és gasztronómia.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (153kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom fő témája a dél-alföldi kastélyok és a helyi gasztronómia kapcsolata. Kutatásom során arra kerestem a választ, hogy a turizmus ezen két területe milyen módon kapcsolódik össze, illetve milyen turisztikai szolgáltatások létesülhetnek ezen kapcsolatra. A vizsgálatban interjús és kérdőíves módszert egyaránt alkalmaztam, emellett pedig helyszínbejárást is tartottam. Űrlapom a magyar lakosság utazási szokásait mérte fel, míg interjúkérdéseim a választott kastélyok és éttermek üzemeltetőihez szóltak. Kutatásom végére feltevéseim beigazolódtak a témában.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Dél-Alföld, gasztronómia, kastélyok, Magyarország, turizmusfejlesztés |
SWORD Depositor: | User Archive |
Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
Rekord készítés dátuma: | 2025. Már. 25. 11:21 |
Utolsó módosítás: | 2025. Már. 25. 11:21 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |