A helyi gasztronómia integrálása a Dél-Alföld Turisztikai Régió kastélyaiba

Brecska Laura (2024) A helyi gasztronómia integrálása a Dél-Alföld Turisztikai Régió kastélyaiba. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Brecska Laura Szakdolgozat.pdf] PDF
Brecska Laura Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Brecska Laura_turizmus_levelező_opponensi vélemény_Jusztin Márta.pdf] PDF
Brecska Laura_turizmus_levelező_opponensi vélemény_Jusztin Márta.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (139kB)
[thumbnail of BrecskaLaura_2025jan_DálAlf.kastélyok és gasztronómia.pdf] PDF
BrecskaLaura_2025jan_DálAlf.kastélyok és gasztronómia.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (153kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom fő témája a dél-alföldi kastélyok és a helyi gasztronómia kapcsolata. Kutatásom során arra kerestem a választ, hogy a turizmus ezen két területe milyen módon kapcsolódik össze, illetve milyen turisztikai szolgáltatások létesülhetnek ezen kapcsolatra. A vizsgálatban interjús és kérdőíves módszert egyaránt alkalmaztam, emellett pedig helyszínbejárást is tartottam. Űrlapom a magyar lakosság utazási szokásait mérte fel, míg interjúkérdéseim a választott kastélyok és éttermek üzemeltetőihez szóltak. Kutatásom végére feltevéseim beigazolódtak a témában.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Dél-Alföld, gasztronómia, kastélyok, Magyarország, turizmusfejlesztés
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:21
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet