Csokoládé és manufakturális bonbonok a gasztronómia világában

Bognár Máté (2024) Csokoládé és manufakturális bonbonok a gasztronómia világában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bognár Máté - szakdolgozat.pdf] PDF
Bognár Máté - szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Bognár Máté_k.pdf] PDF
Bognár Máté_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (142kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Bognár Máté.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Bognár Máté.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (144kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat középpontjában a csokoládé gasztronómiai felhasználása áll, beleértve különböző csokoládéfajták elemzését, a kézműves bonbonok készítésének folyamatát, valamint a minőségi csokoládé és hozzá kapcsolódó rendezvények bemutatását. A kutatás során bemutatásra kerül az emberek csokoládéfogyasztási szokásai, kedvelt ízvilágok és a fogyasztási preferenciák. A téma iránt személyes kötődésem is van, mivel családunk több mint öt éve működtet egy csokoládé manufaktúrát, ahol kézműves bonbonokat és más csokoládétermékeket készítünk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: családi vállalkozás, csokoládé, felhasználás, gasztronómia, gasztrotörténet, manufaktúra
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:21
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet