Fenntarthatóság és okos megoldások a szállodai rendezvényszervezésben

Sánta Krisztina (2024) Fenntarthatóság és okos megoldások a szállodai rendezvényszervezésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Sánta Krisztina.pdf] PDF
Szakdolgozat_Sánta Krisztina.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (777kB)
[thumbnail of Sánta Krisztina_konzulens_Bártfai Endre.pdf] PDF
Sánta Krisztina_konzulens_Bártfai Endre.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (145kB)
[thumbnail of Sánta Krisztina_opponens_Zsida_László.pdf] PDF
Sánta Krisztina_opponens_Zsida_László.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (191kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a fenntarthatóság és az okos megoldások témakörét fogom vizsgálni, mindezt a szállodai rendezvényszervezés területén. Az elmúlt években a turizmus rengeteg területén felmerült az igény az innovatív és környezetünkre kevésbé ártalmas gyakorlatok alkalmazására. Egyre több rendezvényhelyszín és szálloda próbál törekedni a társadalmi felelősségvállalásra és a környezeti lábnyom csökkentésére. Ezeknek a lépéseknek az alkalmazása azonban rengeteg kihívással jár, beleértve a technológiai korlátokat vagy az utazók kényelmi szintjének megőrzését. Dolgozatomban többek között erre is választ fogok keresni, hogy milyen lépéseket tesznek a vállalatok a fenntarthatóbb rendezvényekért. Ez a téma nagyon közel áll hozzám, mert munkám során a szállodai rendezvények operációs feladataiért vagyok felelős, így első kézből tapasztalok meg minden szervezési folyamatot. A szakmai kötődés miatt különösen fontosnak találtam, hogy megvizsgáljam, mit gondolnak szakmabeliek a fenntarthatóság és okos megoldások témaköréről interjú keretein belül, egy kérdőív segítségével pedig a nem turizmusban dolgozók meglátására vagyok kíváncsi.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: digitalizáció, fenntarthatóság, rendezvényszervezés, szállodaipar, trendek
SWORD Depositor: User Archive
Felhasználói azonosító szám (ID): User Archive
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 25. 11:21
Utolsó módosítás: 2025. Már. 25. 11:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet