Szezonálisan üzemeltethető vendéglátó egység nyitása

Móré Luca Kata (2024) Szezonálisan üzemeltethető vendéglátó egység nyitása. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Móré Luca Kata szakdolgozat.pdf] PDF
Móré Luca Kata szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Biralat_More_Luca.pdf] PDF
Biralat_More_Luca.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (213kB)
[thumbnail of Móré Luca Kata szakdolgozat - Külső konzulensi bírálat.pdf] PDF
Móré Luca Kata szakdolgozat - Külső konzulensi bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (100kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat során bemutattam a vendéglátóipar helyzetét, annak növekedési tendenciáit és azokat a változásokat, amelyeket a gazdasági és társadalmi tényezők, például a Covid-19 járvány, a szektorra gyakoroltak. Az elmúlt évtizedekben a vendéglátás nagyon gyors ütemben növekedett. Emellett a globalizálódó világ lehetővé tette, hogy új kultúrák ízeivel és ételeivel ismerkedjünk meg világszerte, így bővült a kínálat is. Kiemeltem a szezonalitás szerepét, amely alapvetően meghatározza a fagylaltozók működését. Továbbáa fogyasztói magatartást, preferenciákat és elvárásokat vizsgáltam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Fagylalt, szezonalitás, vállalkozás indítása, vállalkozás üzemeltetése, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2025. Már. 12. 11:13
Utolsó módosítás: 2025. Már. 12. 11:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet