A cross-docking szerepének vizsgálata az ellátási lánc hatékonyságának növelésében: A Robert Bosch vállalatcsoport esetének vizsgálata alapján

Roncs Viktória (2024) A cross-docking szerepének vizsgálata az ellátási lánc hatékonyságának növelésében: A Robert Bosch vállalatcsoport esetének vizsgálata alapján. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of DNZVZQ_szakdolgozat végleges (1).pdf] PDF
DNZVZQ_szakdolgozat végleges (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Május 06..

Download (1MB)
[thumbnail of Nyilatkozat.pdf] PDF
Nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (323kB)
[thumbnail of Roncs Viktória.pdf] PDF
Roncs Viktória.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (214kB)
[thumbnail of bírálat_DNZVZQ_Nagy-Koszeghy.pdf] PDF
bírálat_DNZVZQ_Nagy-Koszeghy.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (191kB)

Absztrakt (kivonat)

A 21. században az ellátási láncok komplex, világot behálózó hálózatokká fejlődtek, amelyek összekötik a beszállítókat, gyártókat, forgalmazókat, kiskereskedőket és a végső felhasználókat. A tevékenységek ezen összekapcsolt hálózata a modern üzletvitel motorjává vált, amely a mai gyors ütemű vállalati környezetben a hatékonyságot, a reagálóképességet és a versenyképességet segíti elő. A globális kereskedelem gerincét alkotva, lehetővé teszik a vállalatok számára az anyagok beszerzését, a termékek gyártását és az áruk eljuttatását a vásárlóknak világszerte. A hatékony ellátási láncok hozzájárulnak a költségmegtakarításokhoz és a jobb vevői elégedettség eléréséhez, amelyek mind kritikusak a fenntartható üzleti növekedés és siker szempontjából. A versenyképesség megőrzése érdekében a vállalatok egyre inkább a logisztikai és elosztási műveletek hatékonyságának javítására összpontosítanak. A logisztikai folyamatok számos iparágban jelentős költségtényezőt jelentenek, ezért döntő fontosságú ezek optimalizálása. Ennek érdekében a vállalatok különböző létesítményeket és szolgáltatásokat alkalmaznak, beleértve a logisztikai központokat (hub) vagy az olyan innovatív módszereket, mint a cross-docking.Kutatásom célja egy olyan gyakorlatorientált dolgozat elkészítése, amely feltárja, hogyan befolyásolja egy vállalat ellátási láncát a cross-dock kezelési költségek emelkedése, és hogyan lehet ennek ellenére a folyamatok optimalizálásával költségcsökkenést elérni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: anyagáramlás, cross-docking, ellátási lánc, fuvarozás, közúti fuvarozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Szep. 20. 08:47
Utolsó módosítás: 2024. Szep. 20. 08:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet