Mezőgazdasági támogatási rendszer lehetőségei őstermelők körében Magyarországon

Égner Nikolett (2024) Mezőgazdasági támogatási rendszer lehetőségei őstermelők körében Magyarországon. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Égner Nikolett_Szakdolgozat.pdf] PDF
Égner Nikolett_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of külső bíráló.pdf] PDF
külső bíráló.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (48kB)
[thumbnail of Égner Nikolett.pdf] PDF
Égner Nikolett.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (271kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom vizsgált témája az őstermelők számára fennálló lehetőségek feltárása a mai magyarországi mezőgazdasági támogatási rendszerben. A mezőgazdaság hagyományosan kulcsfontosságú szerepet játszik Magyarország gazdaságában a földrajzi adottságai miatt, ezért is nagyon sokan tevékenykednek ebben a szektorban. A mezőgazdasági pályázati lehetőségek és támogatások az agrárium szereplőinek jó alapot adhatnak a tevékenységük hatékonyságának növeléséhez, az új és modern technológiák bevezetéséhez, illetve a gazdaságuk fenntartásához. Dolgozatom során szeretném megvizsgálni, hogy mennyire hajlandóak a mezőgazdasággal foglalkozók - azon belül is az őstermelők - a kínált támogatási lehetőségek megragadására és hogyan tudnak élni a pályázati lehetőségekkel. Továbbá feltérképezem, hogy milyen hatása lehet a tevékenységükre, milyen módon befolyásolná a már meglévő portfóliójukat. Emellett összefoglalom a szükséges információkat az agrárszektor helyzetéről, hogy mely szervezetek támogatják a magyarországi mezőgazdasági dolgozók munkáját, hogy egy átfogóbb perspektívát szerezhessünk róluk is. Felmérem, hogy milyen tipikus pályázatokat ajánlottak az eddigiekben és hogy milyen további alternatívák és támogatási programok jöhetnek képbe az őstermelők számára, ezzel is növelve a finanszírozási forrásaikat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Társadalomtudományi Módszertan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EU és a vidékfejlesztés, EU mezőgazdasági politika, EU támogatás - EU pályázat, őstermelő, pályázati felhívás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Szep. 20. 08:47
Utolsó módosítás: 2024. Szep. 20. 08:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet