A hazai Z generáció online világa: A Facebook és Instagram használati szokásainak vizsgálata

Udvari Flóra (2024) A hazai Z generáció online világa: A Facebook és Instagram használati szokásainak vizsgálata. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Udvari Flóra - Záródolgozat1 (1).pdf] PDF
Udvari Flóra - Záródolgozat1 (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (578kB)
[thumbnail of Biralat_Udvari_Flora.pdf] PDF
Biralat_Udvari_Flora.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (220kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom előtt megfogalmaztam a fő kutatási kérdésemet, amely alapján felépítettem a kutatásom lépéseit és a dolgozatom részleteit. Ez a kutatási kérdés a következő: Mennyire releváns a hazai Z generáció számára a Facebook és az Instagram? Erre a fő kérdésre kerestem a választ kutatásom során. Dolgozatomban különböző szakirodalmakat használtam fel, amelyek segítségével nagyobb rálátásom lett a témára és a primer kutatásommal együtt választ kaptam a kérdéseimre és hipotéziseimre. Mint a Z generáció tagja, engem is foglalkoztatott az utóbbi pár évben ez a téma, ezért is döntöttem úgy, hogy magam járok utána ennek. Dolgozatomban kifejtettem a Facebook és az Instagram fontosabb funkcióit és a Z generáció használati szokásait, valamint a generációs különbségeket a közösségi médiában és a technológiai változásokról is volt szó a Z generációs fiatalok közösségi média használatára kivetítve. Táblázatok és ábrák segítségével szemléltettem gondolataimat, hogy minél átláthatóbb legyen az adott rész. Kutatásom eredményeit is bemutattam és dolgozatom végén véleményemet is megosztottam a témával és kutatásommal kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: internet hatása, közösségi hálózatok, közösségi média, közösségi oldalak, médiafogyasztási szokások, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Szep. 20. 08:43
Utolsó módosítás: 2024. Szep. 20. 08:43

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet