Harnberger Dorina Kíra (2024) Fenntarthatóság és fenntartható fogyasztás az élelmiszer és ruhaiparban. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Fenntarthatóság és fenntartható fogyasztás az élelmiszer és ruhaiparban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Bírálat_belső_Harnberger Dorina Kíra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (227kB) |
|
PDF
Harnberger Dorina szakdolgozat - külső konzulens bírálata.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (63kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom során a fenntarthatóság eredetét és jelenlegi megjelenési formáit vizsgálom, illetve a fenntartható fogyasztási szokásokat elemzem 2 részben: az élelmiszer és ruhaiparban. A téma elméleti részével építem fel a jelenleg meglévő tudásom a fenntarthatóságról, kifejtem a fontosságát, célját, és főbb társadalmi és környezeti hatásait, a jövő generációit is beleértve. Dolgozatom további részében gyakorlati oldalról közelítem meg témát, a 2 területen tapasztalt és látott változások, jelenlegi körülményeit. Ezt követően a kutatási módszeremmel, anonim kérdőív keretein belül megvizsgálom és információkat gyűjtök a fogyasztói oldalról, hogy hogyan is vásárolnak manapság az emberek, mennyire körültekintőek és tisztába vannak-e a fenntarthatósággal vásárlásaik során, és ha igen, hogyan építik ezt bele.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, fogyasztás, ruhaipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Szep. 20. 08:42 |
Utolsó módosítás: | 2024. Szep. 20. 08:42 |
Actions (login required)
Tétel nézet |