Giczi Gergely (2024) A magyar élelmiszerexport fejlesztésének lehetőségei, alternatív irányai és eszközei, különös tekintettel a Hungarian Food Business Programra. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Giczi Gergely_UGC29T.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Giczi Gergely szakdolgozat értékelés 20240529.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (211kB) |
|
PDF
Giczi Gergely szakdolgozat bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
Absztrakt (kivonat)
Magyarország agrár ország, ehhez kétség sem férhet, hiszen képes lehet az önellátáson túl saját lakosságának akár kétszeresét is ellátni kiváló minőségű élelmiszerrel. Az exportunk jelentős, külkereskedelmi mérlegünk pozitív, a kivitel erősen Európa-fókuszú. A dolgozat fő fókusza az aktuális európai uniós támogatási ciklus pályázati forrásainak allokációja, illetve azok eredményének feltérképezése. Kiemelt célja továbbá, hogy választ találjon arra, hogy a fejlesztéseket követő mennyiségi és minőségi többletet mely alternatív exportpiacokon lehetünk képesek értékesíteni. A dolgozat részletesen bemutatja a hazai élelmiszerexport-ösztönzés intézményrendszerét, ezen belül is kiemelten az Agrármarketing Centrum által működtetett Hungarian Food Business Programot.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | agrárgazdaság, export, exportfejlesztés, élelmiszergazdaság, élelmiszeripar, foodbusiness, gazdaságfejlesztés, stratégia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Szep. 20. 08:38 |
Utolsó módosítás: | 2024. Szep. 20. 08:38 |
Actions (login required)
Tétel nézet |