A megfelelő kiberbiztonsági tér biztosításának szerepe a 21. századi demokratikus működéshez az Amerikai Egyesült Államokban

Németh Dóra (2024) A megfelelő kiberbiztonsági tér biztosításának szerepe a 21. századi demokratikus működéshez az Amerikai Egyesült Államokban. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Németh Dóra_QKLIBH.pdf] PDF
Szakdolgozat_Németh Dóra_QKLIBH.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (392kB)
[thumbnail of Biralat_NemetDora.pdf] PDF
Biralat_NemetDora.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (537kB)
[thumbnail of Bírálat - Németh Dóra.pdf] PDF
Bírálat - Németh Dóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (235kB)

Absztrakt (kivonat)

Az országok demokratikus működésére, a haladó és előremutató módon zajló választásokra a 21. században az egyik legfőbb fenyegetést a kibertérből érkező támadások jelentik. Manapság már olyan internetes rendszerekkel találkozhatunk, akár magánemberként is a mindennapi életünkben, amelyek gyakran súlyos és kártékony hatással lehetnek a személyazonosságunkra, a személyes dokumentumainkra és a teljes online térben zajló életünkre.Az évek során ezeknek a kibertérben történő támadásoknak a célpontjainak listája egyre inkább megnövekedett, kibővült. Szakdolgozatommal a célom, hogy alátámasszam a fent említett tényt, miszerint a világ országainak a demokratikus működéséhez elengedhetetlen a kiberbiztonsági térnek a megfelelő bebiztosítása. A bevezetést, illetve a téma bővebb részletezését követően az általam választott vizsgált országon keresztül fogom ismertetni a témához kapcsolódó tényeket, valamint behatóan fogok analizálni egy, már korábban kibertérben történt fenyegetést is. A dolgozat részét képezi továbbá egy jövőbe tekintés is, ahol a felhasznált irodalom segítségével bemutatom a megfelelő kiberbiztonsági tér biztosításának szerepét az USA demokratikus működésének a jövőjét tekintve.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi tanulmányok

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, Amerikai Egyesült Államok, demokratikus intézményrendszer, kiberbiztonság, választási rendszer(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Szep. 20. 08:35
Utolsó módosítás: 2024. Szep. 20. 08:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet