Bress Borbála (2024) Az élelmiszerárstop hatása a kereskedelemre és a gazdaságra Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
Előnézet |
PDF
Bress.Borbála.Projektmunka.pdf Download (2MB) | Előnézet |
PDF
Nyilvánossá tételi kérelem.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (273kB) |
|
PDF
Bress_Borbala_biralat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (192kB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkámban a 2022-ben hazánkban jelenlévő inflációs helyzetben bevezetett élelmiszerástop gazdasági és kereskedelmi következményeit vizsgálom, és keresem a választ, hogy ideális döntés volt-e a rendelet bevezetése.Az interneten való szekunder kutatásom keretein belül először magát az árstop fogalmát fogom bemutatni, előnyeit és hátrányait, valamint példákat hozok az alkalmazására a történelemből és napjainkból is. Ezt követi a hazánkban jelenlévő inflációs helyzetnek az ismertetése és az ársapka rendelet ebbe való 2022.-es bevezetése és mindennek a gazdasági és kereskedelmi következményei. Majd az intézkedés kivezetése és körülményei, illetve egyéb lehetséges megoldások felvetése, amivel az árstop céljának megfelelően segítené a lakosságot, de nem lennének ilyen súlyos gazdasági kihatásai.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | árstop, élelmiszer-ellátás, élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerárstop, élelmiszergazdaság, magyar gazdaság, magyar vállalatok |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 29. 15:12 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 29. 15:12 |
URI: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/55915 |
Actions (login required)
Tétel nézet |