A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása

Szatmári Bettina Nikolett (2024) A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása.pdf] PDF
A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (961kB)
[thumbnail of Projektmunka_értékelő_Szatmári Bettina.pdf] PDF
Projektmunka_értékelő_Szatmári Bettina.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (126kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájaként a Rosenstein vendéglő kínálatának részletes bemutatását választottam. A tanulmányaimat turizmus-vendéglátás szakon kezdtem, vendéglátás felé orientálódva, mivel egész kiskorom óta kiemelt figyelemmel követtem a vendéglátás és gasztronómia csodálatos világát. A Rosenstein vendéglőben eltöltött szakmai gyakorlatom ideje alatt számtalan tehetséges emberrel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tanulhattam, tapasztalhattam. Ez idő alatt volt lehetőségem jobban belelátni a konyhai munkamenetek pontos folyamatába, az előkészületektől egészen odáig, hogy mégis hogyan jut el egy tökéletesen megtálalt étel a vendég asztalára. Áttekintve a vendéglő kínálatát, ami alapvetően két pólusúnak mondható, mivel a zsidós ízjegyeken alapulva megmaradtak a jellegzetes zsidó, illetve tradicionális magyar ételek, valamint modern, az aktuális trendeknek megfelelő fogások egészítik ki a kínálatot, heti szintű megújulásokkal. Meglepődve datáltam, hogy nem csak korszerű a kínálat, de a nagy átlagot tekintve, az azonos kategóriájú vendéglátóhelyekhez viszonyítva igen széles és mélynek tekinthető a menüsor. Véleményem szerint izgalmas és érdekes alapot biztosít ez az igazán terebélyes kínálati lista, hogy részletesen elemezhessem és a szakdolgozatom témájaként választhassam. A kutatásmódszertanra, illetve a projektmunka tartalmi áttekintésére röviden kitérve, dolgozatom fő témája a vendéglő kínálatának részletes bemutatása. Ismertetem a kapcsolódó szakmai irodalmat, emellett kitérek a vendéglő jellemzésére, nagytekintélyű múltjára való visszatekintésre. Mindezek mellett fontosnak tartom a sikeres vezetés mögött álló összetartó, szeretetteljes család bemutatását és a vendégelégedettség kiemelését. Gyűjtőmunkám végső fejezete a konklúziót foglalja magába, melyben az egész kutatásom és annak eredményeit konstatálva zárom a monográfiám.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 20. század, belföldi üzleti tevékenység, gasztronómia, gasztrotörténet, kutatási eredmények, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:19
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet