Szatmári Bettina Nikolett (2024) A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (961kB) |
|
PDF
Projektmunka_értékelő_Szatmári Bettina.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (126kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájaként a Rosenstein vendéglő kínálatának részletes bemutatását választottam. A tanulmányaimat turizmus-vendéglátás szakon kezdtem, vendéglátás felé orientálódva, mivel egész kiskorom óta kiemelt figyelemmel követtem a vendéglátás és gasztronómia csodálatos világát. A Rosenstein vendéglőben eltöltött szakmai gyakorlatom ideje alatt számtalan tehetséges emberrel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tanulhattam, tapasztalhattam. Ez idő alatt volt lehetőségem jobban belelátni a konyhai munkamenetek pontos folyamatába, az előkészületektől egészen odáig, hogy mégis hogyan jut el egy tökéletesen megtálalt étel a vendég asztalára. Áttekintve a vendéglő kínálatát, ami alapvetően két pólusúnak mondható, mivel a zsidós ízjegyeken alapulva megmaradtak a jellegzetes zsidó, illetve tradicionális magyar ételek, valamint modern, az aktuális trendeknek megfelelő fogások egészítik ki a kínálatot, heti szintű megújulásokkal. Meglepődve datáltam, hogy nem csak korszerű a kínálat, de a nagy átlagot tekintve, az azonos kategóriájú vendéglátóhelyekhez viszonyítva igen széles és mélynek tekinthető a menüsor. Véleményem szerint izgalmas és érdekes alapot biztosít ez az igazán terebélyes kínálati lista, hogy részletesen elemezhessem és a szakdolgozatom témájaként választhassam. A kutatásmódszertanra, illetve a projektmunka tartalmi áttekintésére röviden kitérve, dolgozatom fő témája a vendéglő kínálatának részletes bemutatása. Ismertetem a kapcsolódó szakmai irodalmat, emellett kitérek a vendéglő jellemzésére, nagytekintélyű múltjára való visszatekintésre. Mindezek mellett fontosnak tartom a sikeres vezetés mögött álló összetartó, szeretetteljes család bemutatását és a vendégelégedettség kiemelését. Gyűjtőmunkám végső fejezete a konklúziót foglalja magába, melyben az egész kutatásom és annak eredményeit konstatálva zárom a monográfiám.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 20. század, belföldi üzleti tevékenység, gasztronómia, gasztrotörténet, kutatási eredmények, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:19 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:19 |
Actions (login required)
Tétel nézet |