A pálinka, mint hungarikum turisztikai vonzerejének vizsgálata a Pálinka Experience Budapest alapján

Weisz Regina Virág (2024) A pálinka, mint hungarikum turisztikai vonzerejének vizsgálata a Pálinka Experience Budapest alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka_Weisz Regina Virág_DJBCTI.pdf] PDF
Projektmunka_Weisz Regina Virág_DJBCTI.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (581kB)
[thumbnail of Weisz Regina Virág_FOSZK_bírálat_Schultz Éva.pdf] PDF
Weisz Regina Virág_FOSZK_bírálat_Schultz Éva.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (259kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatomban bemutatásra kerül a pálinka, mint hungarikum. Vizsgálom benne a pálinka turisztikai vonzerejét és a pálinkát, mint turisztikai terméket. Olvashatnak benne a pálinka történelméről, különleges eljárással készülő pálinka típusukról és az eredetvédett pálinkákról is. Bemutatom a Magyarországon megtalálható pálinkamúzeumokat és néhány főzdéről is szó esik dolgozatomban.Kutatásom során számtalan érdekes információval találkozhattam és egy izgalmas interjút is készíthettem a dolgozatom témájával kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: hungarikum, múzeum, pálinka, pálinkafogyasztási szokások, turisztikai termék
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:19
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet