Weisz Regina Virág (2024) A pálinka, mint hungarikum turisztikai vonzerejének vizsgálata a Pálinka Experience Budapest alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Projektmunka_Weisz Regina Virág_DJBCTI.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (581kB) |
|
PDF
Weisz Regina Virág_FOSZK_bírálat_Schultz Éva.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (259kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatomban bemutatásra kerül a pálinka, mint hungarikum. Vizsgálom benne a pálinka turisztikai vonzerejét és a pálinkát, mint turisztikai terméket. Olvashatnak benne a pálinka történelméről, különleges eljárással készülő pálinka típusukról és az eredetvédett pálinkákról is. Bemutatom a Magyarországon megtalálható pálinkamúzeumokat és néhány főzdéről is szó esik dolgozatomban.Kutatásom során számtalan érdekes információval találkozhattam és egy izgalmas interjút is készíthettem a dolgozatom témájával kapcsolatban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | hungarikum, múzeum, pálinka, pálinkafogyasztási szokások, turisztikai termék |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:19 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:19 |
Actions (login required)
Tétel nézet |