Szabadszállási Medárd (2024) Kalocsa színe és íze: a fűszerpaprika mint turisztikai vonzerő, és a helyi gazdaságfejlesztési stratégiák elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat KÉSZ.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szabadszállási Medárd Szakdolgozat értékelő Bsc_SzegedynéFÁ 240526.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Szabadszállási Medárd.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (168kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat részletesen foglalkozik Kalocsa városának és a környékbeli régiónak a fűszerpaprika-termelésével, annak gazdasági és kulturális jelentőségével, valamint a turizmusra gyakorolt hatásával, az abban rejlő lehetőségekkel. A dolgozat bemutatja Kalocsa városának történelmi és kulturális örökségét, kiemelve a híres kalocsai népművészetet és a helyben termesztett fűszerpaprika sajátosságait. Az eredmények a paprikaipar turizmusra gyakorolt pozitív hatását igazolják, bemutatva a különféle rendezvények, fesztiválok és múzeumok szerepét a paprika és a térség népszerűsítésében. A turizmus elősegíti a fűszerpaprika ismertségét, amely a gasztronómiai programokkal és a helyi vendéglátással tovább erősíthető.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Bács-Kiskun, Fűszerpaprika, Kalocsa, turizmus, vonzerő |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:18 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:18 |
Actions (login required)
Tétel nézet |