A nyomon követhetőség biztosítása Ipar 4.0 megoldással a logisztikai folyamatokban

Koncz Luca Lili (2024) A nyomon követhetőség biztosítása Ipar 4.0 megoldással a logisztikai folyamatokban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Koncz_Luca_2024.pdf] PDF
Szakdolgozat_Koncz_Luca_2024.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Május 03..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási_kérelem_Koncz_Luca.pdf] PDF
Titkosítási_kérelem_Koncz_Luca.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (501kB)
[thumbnail of MA_ELM_biralat_CsM_Koncz.pdf] PDF
MA_ELM_biralat_CsM_Koncz.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (291kB)
[thumbnail of Koncz Luca Lili_MA ELM.pdf] PDF
Koncz Luca Lili_MA ELM.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (197kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban megfigyelhető, hogy az élet minden terén jellemző a változás és fejlődés.E két tényező elengedhetetlen fogalom a gazdaság minden szektorában, így tehát mozgatórugóiaz autóipar előre haladásnak is. E fejlődés alappillérei közé tartozik a digitalizáció éskommunikáció fejlesztésének ténye is, amelyet az ipar 4.0 jelensége reprezentál számunkra alegjobban. Lényeges megemlíteni, hogy a nemzetközi piacokon lényegesen nagyversenyelőnyt jelent minden vállalat számára, ha innovatív eszközökkel és rendszerekkelrendelkezik a folyamatait tekintve, hiszen ez teszi a vállalatokat egyedivé és még inkábbversenyképesebbé.A kutatás választott témája a nyomon követhetőség biztosításának vizsgálata azautóiparban, ennek ipar 4.0 eszközökkel való megvalósítása egy adott vállalat által alkalmazotteljárások során. A nyomon követhetőség az autóiparban egyre nagyobb szerepet kap, hiszenlétfontosságú szerepe van a termékek megbízhatóságának, előéletének ismeretében.A tanulmány alapvető kutatási kérdése, hogy milyen előnyöket, illetve hátrányokatjelent a Global Transport Label használata a vizsgált vállalat esetében. Milyen előnyökkel járaz automatizált bevételezési rendszert megvalósító GTL címkék használata? Milyen hátrányt,kihívást generál ennek az innovatív címkézési módszernek a hiánya a folyamatot alkalmazóvállalat számára? Milyen fejlesztési javaslatokat tudunk megfogalmazni annak érdekében,hogy a jövőre nézve hatékonyabb és élhetőbb legyen a folyamat implementálása mástelephelyeken?A kutatási célkitűzésem, hogy megfelelő folyamatismeret, jelentős mennyiségű,reprezentatív adat és kellő számú tapasztalat, fejlesztési javaslat álljon rendelkezésre, amellyela jövőben optimalizálni tudjuk az ellátási lánc alapvető folyamatait.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Ellátásilánc-menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: automatizáció - automatizálás, bevételezések, digitalizáció, innovatív vállalatok, termékbiztonság
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:17
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet