Hordós Rajmund (2024) Az „Alföldi Garabonciás Kft.” tejtermékek ismertsége és a fogyasztói vélemény. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
HordósRajmund_M9Z1QU_Záródolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Hordós Rajmund foszk.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (193kB) |
Absztrakt (kivonat)
A tej egyike azoknak az alapvető élelmiszereknek, amelyek az emberiség táplálkozásának szerves részét képezik évezredek óta. A tejtermékek a kultúrák sokaságában meghatározó szerepet töltenek be, legyen szó akár a mindennapi étkezésekről, az ünnepekről vagy akár a különböző gasztronómiai élvezetekről. A tejfeldolgozás és az ebből eredő tejtermékek gazdag skálája sokszínűséget és lehetőségeket kínál mind a termelőknek, mind a fogyasztóknak. A tejtermékek piacán a marketing kiemelt szerepet játszik. A marketingstratégiák megtervezése során figyelembe kell venniük a fogyasztói igényeket és preferenciákat, valamint a versenytársak tevékenységét is. A fogyasztók véleménye és preferenciái pedig szintén meghatározóak a tej és tejtermékek kapcsán. Dolgozatom írása alatt célkitűzésként tekintettem, hogy egy pontos és átfogó képet kapjak az Alföldi Garabonciás Kft. termékeiről a márka ismertségéről a fogyasztók véleménye alapján. Az egészségtudatos életmódra való törekvés, az étkezési szokások és a kulturális hagyományok mind befolyásolják azt, hogy mely termékeket választják, és hogyan alkalmazzák azokat a fogyasztók. Emellett a fogyasztói visszajelzések fontosak a vállalatok számára a termékek fejlesztése és javítása során. Így egy primer kutatást végeztem, ahol a tejtermékeket fogyasztók vásárlási szokásait vizsgáltam meg. A primer kutatáson belül kérdőíves kvantitatív kutatási formát alkalmaztam, hiszen szerettem volna minél nagyobb bázist elérni és ezáltal egy átfogó elemzést készíteni. A kérdőívekből nyert információk alapján levontam azokat a következtetéseket, hogy a jelenlegi termékkínálattal, jelenlegi termék megjelenéssel, kihelyezéssel és az aktuális marketing kommunikációval ezek a termékek mennyire ismertek és mennyire népszerűek.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer, élelmiszerfogyasztás, fogyasztói elégedettség - vásárlói elégedettség, marketingkommunikáció, tejipar, tejtermék-előállítás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:17 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:17 |
Actions (login required)
Tétel nézet |