Víztakarékosság

Héviz Richárd Tamás (2024) Víztakarékosság. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of projektmunka Víztakarékosság.pdf] PDF
projektmunka Víztakarékosság.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (409kB)
[thumbnail of Projektmunka bírálati lap Hévíz Richárd.pdf] PDF
Projektmunka bírálati lap Hévíz Richárd.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (142kB)

Absztrakt (kivonat)

A projekt munkám során a budapesti Hilton szálloda vízdíjának drasztikus növekedését tapasztaltam, ezért javaslatokat készítettem a vízfogyasztás csökkentésére a szállodán belül, és felhívom a figyelmet a víztakarékosság fontosságára. Hogyan lehet ösztönözni a vendégeket a víztakarékosságra a szállodákban, miért fontos megőrizni és védeni a Föld vízkészletét, valamint milyen energiahatékonysági beruházások zajlanak világszerte, és hogyan tudnak a szállodák ezekben részt venni. A víztakarékosság ösztönzésének lehetőségeit kreatív és informatív kommunikációval, példamutatással és különféle szolgáltatások kínálása, melyek inspirálhatják a vendégeket a tudatos vízhasználatra anélkül, hogy csökkentené a luxusérzetüket. A Föld vízkészletének megőrzésének és védelmének fontosságát az ökoszisztémák megőrzése, a hírnév és imázs, a költségmegtakarítás és a helyi közösségek támogatása is fontos szempont.. Az interjúk alapján a Hilton Budapest szálloda számos intézkedést tesz a víztakarékosság érdekében. Példaként az ágynemű és törölköző csere gyakoriságának szigorú irányelveit, amelyekkel minimalizálják a vízfelhasználást és a mosási folyamatokból adódó környezeti terhelést. Emellett az épület teljes vízinfrastruktúráját vizsgálták és modern technológiákkal frissítik, hogy minimalizálják a vízveszteséget és optimalizálják a vízfelhasználást. A vendégek ösztönzése érdekében több módszert is alkalmaznak, például tájékoztató anyagok elhelyezését és interaktív programok szervezését. Az alkalmazottaknak is kiemelt szerep jut a víztakarékosság előmozdításában, melynek során figyelik és jelentik a vízrendszerrel kapcsolatos problémákat, részt vesznek a rendszeres ellenőrzésekben és karbantartásokban, valamint részt vesznek a rendszeres oktatásokon és képzéseken.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 20. század, kivitelezés, vízföldrajz, vízügy, vízvédelem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:16
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet