Héviz Richárd Tamás (2024) Víztakarékosság. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
projektmunka Víztakarékosság.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (409kB) |
|
PDF
Projektmunka bírálati lap Hévíz Richárd.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (142kB) |
Absztrakt (kivonat)
A projekt munkám során a budapesti Hilton szálloda vízdíjának drasztikus növekedését tapasztaltam, ezért javaslatokat készítettem a vízfogyasztás csökkentésére a szállodán belül, és felhívom a figyelmet a víztakarékosság fontosságára. Hogyan lehet ösztönözni a vendégeket a víztakarékosságra a szállodákban, miért fontos megőrizni és védeni a Föld vízkészletét, valamint milyen energiahatékonysági beruházások zajlanak világszerte, és hogyan tudnak a szállodák ezekben részt venni. A víztakarékosság ösztönzésének lehetőségeit kreatív és informatív kommunikációval, példamutatással és különféle szolgáltatások kínálása, melyek inspirálhatják a vendégeket a tudatos vízhasználatra anélkül, hogy csökkentené a luxusérzetüket. A Föld vízkészletének megőrzésének és védelmének fontosságát az ökoszisztémák megőrzése, a hírnév és imázs, a költségmegtakarítás és a helyi közösségek támogatása is fontos szempont.. Az interjúk alapján a Hilton Budapest szálloda számos intézkedést tesz a víztakarékosság érdekében. Példaként az ágynemű és törölköző csere gyakoriságának szigorú irányelveit, amelyekkel minimalizálják a vízfelhasználást és a mosási folyamatokból adódó környezeti terhelést. Emellett az épület teljes vízinfrastruktúráját vizsgálták és modern technológiákkal frissítik, hogy minimalizálják a vízveszteséget és optimalizálják a vízfelhasználást. A vendégek ösztönzése érdekében több módszert is alkalmaznak, például tájékoztató anyagok elhelyezését és interaktív programok szervezését. Az alkalmazottaknak is kiemelt szerep jut a víztakarékosság előmozdításában, melynek során figyelik és jelentik a vízrendszerrel kapcsolatos problémákat, részt vesznek a rendszeres ellenőrzésekben és karbantartásokban, valamint részt vesznek a rendszeres oktatásokon és képzéseken.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 20. század, kivitelezés, vízföldrajz, vízügy, vízvédelem |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:16 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |