Pálinka készítése, helye a vendéglátásban és a pálinka, mint turisztikai vonzerő hazánk turizmusában

Szeghalmi Tamás Ferenc (2024) Pálinka készítése, helye a vendéglátásban és a pálinka, mint turisztikai vonzerő hazánk turizmusában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szeghalmi Tamás Ferenc_Szakdoglozat_OFOVY2.pdf] PDF
Szeghalmi Tamás Ferenc_Szakdoglozat_OFOVY2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (819kB)
[thumbnail of Szeghalmi_turSzakdolgozat értékelő Bsc.pdf] PDF
Szeghalmi_turSzakdolgozat értékelő Bsc.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (142kB)
[thumbnail of Szakd.ért_Szeghalmi_Tamás_Ferenc.pdf] PDF
Szakd.ért_Szeghalmi_Tamás_Ferenc.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (616kB)

Absztrakt (kivonat)

Ez a dolgozat a pálinka készítését tűzte ki célul, valamint azt, hogy hol található hazánk vendéglátásában illetve turizmusában. Továbbá azokra a kérdésekre keresem a választ, vajon van-e jövője a pálinka fesztiváloknak, illetve a pálinka köré épülő tematikus utaknak.Bemutatom a pálinka készítését részletesen lépésről lépésre. Egészen az első írásos feljegyzéstől napjainkig leírom a pálinka történelmét.Kutatásom során forráselemzést használok, kérdőíves elemzést, valamint a begyűjtött adatok alapján egy SWOT analízist készítek.Végezetül az adatok alapján összegzem a szakdolgozat témáját és az kérdéseket megválaszolom illetve javaslatokat teszek.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fesztivál, pálinka, pálinkafogyasztási szokások, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:16
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet