Szeghalmi Tamás Ferenc (2024) Pálinka készítése, helye a vendéglátásban és a pálinka, mint turisztikai vonzerő hazánk turizmusában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szeghalmi Tamás Ferenc_Szakdoglozat_OFOVY2.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (819kB) |
|
PDF
Szeghalmi_turSzakdolgozat értékelő Bsc.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (142kB) |
|
PDF
Szakd.ért_Szeghalmi_Tamás_Ferenc.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (616kB) |
Absztrakt (kivonat)
Ez a dolgozat a pálinka készítését tűzte ki célul, valamint azt, hogy hol található hazánk vendéglátásában illetve turizmusában. Továbbá azokra a kérdésekre keresem a választ, vajon van-e jövője a pálinka fesztiváloknak, illetve a pálinka köré épülő tematikus utaknak.Bemutatom a pálinka készítését részletesen lépésről lépésre. Egészen az első írásos feljegyzéstől napjainkig leírom a pálinka történelmét.Kutatásom során forráselemzést használok, kérdőíves elemzést, valamint a begyűjtött adatok alapján egy SWOT analízist készítek.Végezetül az adatok alapján összegzem a szakdolgozat témáját és az kérdéseket megválaszolom illetve javaslatokat teszek.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fesztivál, pálinka, pálinkafogyasztási szokások, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:16 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:16 |
Actions (login required)
Tétel nézet |