Matzner Adrienn (2024) A rendezvényszervezés típusai a Hilton Budapest szállodában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Projektmunka 2024 Matzner Adrienn FGRHWI.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Matzner Adrienn_bírálati lap 2024.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (165kB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkám céljaként a rendezvényszervezés két fő típusának megkülönböztetését jelöltem meg. Egyrészt a szállodai rendezvények jelenlegi trendjét, valamint a Covid-19 járvány hatásait vizsgálom mind az üzleti, mind a magán megrendelők igényeit, illetve annak változásait a szolgáltatók szemszögéből. A szakmai gyakorlatot a Hilton Budapest szállodában töltöm a rendezvényszervezés részlegen, ahol a kutatásaim egy részét folytatom. Célom a különbségek feltárása, összehasonlítása. meghatározott szempontok szerint. Összevetve a mennyiségek, és költségek alakulását és ezek változásait a járvány hatására saját képet alkotok a témáról. Projektmunkám első részében kifejtem a szakirodalom elemzésének segítségével a rendezvényszervezést általánosságban, hogy mit is jelent maga a fogalom, illetve ennek csoportosítását, milyen fajtáa lehet osztani. Ezt követően tervezem bemutatni a Hilton Budapestet és a céget, amely működteti a szállodát, a Danubius Hotels Group-ot, valamint a Hilton szállodaláncot. Ezen belül ismertetem a szállodában a rendezvényszervezés részleget, miként épül fel a hotelben egy ilyen csapat, ki hogyan járul hozzá ahhoz, hogy létrejöhessen egy kisebb vagy nagyobb szabású rendezvény. Ezt követően kifejtem, milyen típusai léteznek a hotelen belül az üzleti, illetve a magán rendezvényeknek, majd bővebben leírom ezeknek a fajtáknak a jellemzőit és különbségeit. Készítek egy kérdőívet, amely során felmérem, majd elemzem az átlagos emberek esküvőszervezéssel kapcsolatos igényeit. Ezt azért hozom létre, mert a nem hivatásos események közül esküvő van a legtöbb a hotelben, és anonim módon vizsgálható eredmények alapján össze tudom hasonlítani a valós statisztikai adatokkal. Ehhez interjúkat készítek a szállodában dolgozó számomra fontos részlegek vezetőivel, mint a Banquet manager, Sales manager és a Head of event. Ennek a két kutatásnak az eredményei alapján összehasonlítom a kérdőív eredményeit az interjúk során elhangzott válaszokkal. Végezetül a két kutatási módszert összevetve levonom a következtetéseket, egységes képet alkotok, az eredmények alapján összefoglalom a dolgozat tartalmát, és további javaslattételt igyekszem megfogalmazni a projektmunkám végén.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | belföldi üzleti tevékenység, rendezvény(ek), rendezvényszervezés, szállodaipar, vállalati szakmai rendezvények |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:15 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:15 |
Actions (login required)
Tétel nézet |