A Puskás Ferenc Sport Hotel italainak elemzése

Kovács Boglárka Flóra (2024) A Puskás Ferenc Sport Hotel italainak elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kovács_Boglárka_Flóra_FOSZK_Itallapelemzés.pdf] PDF
Kovács_Boglárka_Flóra_FOSZK_Itallapelemzés.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Projektmunka_ért_Kovács_Boglárka_Flóra.pdf] PDF
Projektmunka_ért_Kovács_Boglárka_Flóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (242kB)

Absztrakt (kivonat)

A Puskás Ferenc Sport Hotelben töltöttem a szakmai gyakorlatom, mint pultos, ahol volt szerencsém jobban bele látni az italok világába. Projektmunkám témája a gyakorlati helyem italkínálatának bemutatása és elemzése. Azért választottam ezt a témát, mert szerettem volna jobban megismerni az italokat, kicsit többet foglalkozni az összetételükkel, történetükkel, hogy a jövőben többet használhassam ezt a tudásomat és az italok világába szeretném, elképzelni magam. Kutatásom során különböző könyveket vettem alapul és azokból próbálni bemutatni az éttermünkben található alkoholos és alkoholmentes italokat, valamint értékesítésüket. Fogyasztási arányukat kördiagramon ábrázoltam, ami megmutatja, hogy pontosan melyik italból mennyi fogyott a gyakorlati időm alatt. Megfigyeltem, hogy mi alapján készítik az étlapot és az itallapot. Felmértem, hogy a fiatalabb vagy az idősebb korosztály mit fogyaszt szívesebben. Szerettem, volna jobban megismerni a vendégek fogyasztási szokásait, az italok fogyását, melyik ital a legkellendőbb, az alkoholos vagy az alkoholmentes italokat preferálják jobban és hogy van-e értelme ennyi italt megtartani. A gyakorlati időm alatt, volt szerencsém felmérni, hogy a vendégek egy rendezvény, vagy csak egy szimpla a’ la carte étkezés alatt mit fogyasztanak. Mivel az étterem, hotel is egyben, és tömegközlekedéssel is könnyű megközelíteni, így nem kell attól tartani, hogy a vendégek ne fogyasztanának alkoholos italok is. Ebben az évben a korai jó időnek köszönhetően a hétvégék és a rendezvények is mozgalmasabban teltek a magasabb vendégszám miatt, így a fogyás is több, mint az előző években. A hétköznapokban az alkoholmentes italok, a hétvégéken és a rendezvényeken az alkoholos italok fogyása a több. Azért ezek az italok találhatóak nálunk, mivel ez egy vidéki étterem, ezáltal próbáljuk a visszatérő vendégek igényeit kielégíteni és a kedvelt italokat forgalmazni, valamint az új vendégek számára is lehetőséget kínálni a választásban. Megfigyelésem alapján arra jutottam, hogy az idősebb vendégeink is egyaránt fogyasztják az alkoholos és az alkoholmentes italokat is, mint a fiatal vendégeink. Szerintem az italok választéka elegendő, mivel minden vendég megtalálja a megfelelő frissítőt számára. Azok az italok, amelyekből egyetlen egyet sem tudtunk eladni vagy keveset sikerült megéri megtartani az itallapon, mivel a vendégek azt látják, hogy választékos az italkínálatunk és ezáltal szívesebben térnek be az étterembe. A gyakorlatom alatt az alkoholmentes italokból a zöldalmás limonádé, az alkoholos italokból, pedig a mojito volt a legkellendőbb. A vendégek az alkoholmentes italokat preferálják jobban. Figyeltem arra, hogy a termékeket pontosan számoljam össze és ezek alapján készítettem el a kördiagramokat és így tudtam meg, hogy mik a kedvelt italok a vendégek körében. Örültem, hogy újra ezen a csodálatos és kellemes helyen töltöttem a gyakorlatomat és hogy sikerült minél több tudással gazdagodnom a könyveknek és a munkatársaimnak köszönhetően. Természetesen van még hova fejlődni és szeretném is a jövőben ezt elérni, hogy a tudásom még jobb legyen. Eldöntöttem, hogy a Puskás Ferenc Sport Hotelben szeretném továbbra is folytatni a munkámat, mint pultos. A projektmunkám témaválasztásának köszönhetően nagyon sok új tudásban lehetett részem és több lehetőségem nyílt arra, hogy ebbe a pozícióba el tudjak majd helyezkedni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatgyűjtés, ajánlások, értékesítés, Itallap elemzés, italok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:15
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet