Egy vidéki és egy budapesti étterem összehasonlítása

Makai Anita (2024) Egy vidéki és egy budapesti étterem összehasonlítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Makai Anita TNCPS2.pdf] PDF
Szakdolgozat Makai Anita TNCPS2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Makai Anita Szakd_ért.pdf] PDF
Makai Anita Szakd_ért.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)
[thumbnail of Makai_Anita_TNCPS2_bírálat.pdf] PDF
Makai_Anita_TNCPS2_bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (239kB)

Absztrakt (kivonat)

Két kínálatát tekintve hasonló étterem összehasonlításáról szól a szakdolgozat. Az egyik egy Balaton déli partján, Fonyódon elhelyezkedő, míg a másik egy Budapest belvárosában fekvő vendéglátó egység. A dolgozat olvasása során betekintést nyerhet az olvasó az étlap, illetve itallap készítés szabályaiba, megismerheti a kínálat fogalmát, a szezonalitást, valamint a marketing jelentőségét is. Megtudhatja, hogy miért fontos a hazai termékek forgalmazása. Ezt követi egy kutatás, melyben két interjú is található, valamint egy kérdőív, melyek átfogóbb képet adhatnak a balatoni, illetve a budapesti vendéglátásról.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, kínálat, összehasonlító elemzés, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:15
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet