Magyarországi cukrászdák vendégkörének fogyasztási szokásai

Pljesovszky Flóra (2024) Magyarországi cukrászdák vendégkörének fogyasztási szokásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Magyarországi cukrászdák vendégkörének fogyasztási szokásai.pdf] PDF
Magyarországi cukrászdák vendégkörének fogyasztási szokásai.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Projektmunka_értékelő_Pljesovszky Flóra.pdf] PDF
Projektmunka_értékelő_Pljesovszky Flóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (136kB)

Absztrakt (kivonat)

A cukrászdák nyereséges működtetéséhez elengedhetetlen manapság a fogyasztási felmérések készítése. Véleményem szerint az inflációnak köszönhetően az egyre növekvő árak változtattak a cukrászdába járó emberek „vásárlási” szokásain. Fontos leginkább az olyan termékek elkészítése és kínálatba helyezése, amik a fogyasztók szerint a legnépszerűbbek.Régen rengetegen fogyasztottak cukrászdákban, hiszen a minőség volt az emberek számára a legfontosabb, manapság meglátásom szerint az árak is nagy szerepet játszanak már a fogyasztási szokások esetleges megváltozásában. Ennek okán szükséges felmérni a jelenlegi igényeket, elégedettséget a fogyasztók körében.A kutatás célja, a cukrászat mélyebb megismerése, illetve az emberek fogyasztási szokásainak felmérése és elemzése. A kérdőív kérdéseire adott válaszok alapján kiderülnek a kitöltők általános szokásai, mint például, hogy a többség otthon készíti el a kívánt cukrászterméket, vagy felkeres egy cukrászdát, esetleg máshol vásárol süteményeket. Milyen gyakran fogyasztanak ezekben az üzletekben, illetve általában mennyi időt töltenek el, amikor a helyben fogyasztást választják. Valamint, hogyha otthon készítik el a süteményeket, mik azok az indokok, okok, melyeknek hatására ezt választják. Ezentúl, arra is kitérek a kutatásban, hogy inkább az elvitelt, vagy a helyben fogyasztást részesítik előnyben a válaszadók. Továbbá a projekt egyik célja annak felderítése, hogy milyen gyakorisággal keresnek ezeken a helyeken különféle mentes termékeket (például: tej, cukor, tojás, glutén). Ezentúl a válaszadók hány százaléka szenved valamilyen érzékenységben, tehát az üzleteknek mennyire kellene a termékkínálatba szélesebb körben mentes termékeket behelyezni, milyen termékeket kellene készíteni és árusítani, hogy a különféle érzékenységgel együtt élők is tudjanak válogatni. Fontos, hogy mennyit költenek a fogyasztók a cukrászdákban alkalmanként egy főre lebontva helyben fogyasztás esetén, illetve, hogy ebben az esetben mennyi időt töltenek el a cukrászdákban a megkérdezettek. Szeretnék megtudni többet arról is, hogy a válaszadók a hagyományos, vagy az új, modern cukrásztermékeket keresik inkább a cukrászdák kínálatában. Végül a kitöltők tortarendelési szokásait is vizsgálom annak érdekében, hogy fény derüljön arra, mennyire van igény cukrászdák által készített tortákra, vagy inkább otthon készítik a megkérdezettek a születésnapra, vagy egyéb alkalmakra a tortákat. Végül fontos kutatási kérdés, hogy vajon változott-e az inflációnak köszönhetően a kitöltők cukrászdai fogyasztása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: cukrászda, cukrásztermékek, édesség, felmérés, fogyasztás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:14
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet