Varga Brigitta (2024) Az ételtálalás esztétikuma és a fogyasztók percepciója közötti kapcsolat vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Varga Brigitta_KVIK_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
240515_Bsc_VargaBrigitta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (149kB) |
|
PDF
Varga Brigitta opponens Kóródi Márta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (237kB) |
Absztrakt (kivonat)
Napjainkban az éttermi vendéglátás nem csupán a vendégek étellel-itallal történő ellátását jelenti, hanem egy emlékezetes élmény megteremtését. A hosszú távú pénzügyi és szakmai sikerekre ambicionált éttermek nem elégedhetnek meg termékeik jó minőségével, a fogyasztás körülményeinek gondos tervezése és fejlesztése is egyre inkább elvárás a versenyben maradáshoz. Ilyen körülmény az ételek tálalásának módja és esztétikuma.Jelen dolgozat az éttermi vendéglátásban alkalmazott tálalás jelenkori esztétikai, művészeti és szakmai szempontjaival foglalkozik. A szakirodalmi áttekintés olyan, a tálalás szabályait és lehetőségeit meghatározó tényezőket dolgoz fel, mint a színek, szimmetria vagy az alkotóelemek mérete. A tálalás, az ételek vizualitása vagy az ár-érték aránnyal szembeállított esztétika jól illeszkednek az ügyfélút és vendégélmény megközelítésekbe. Ennélfogva a dolgozat kutatási célkitűzései között a fogyasztók – mint lehetséges vendégek – percepcióinak megértése, és a tányértervezés esztétikai-szakmai szempontjainak megismerése állnak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | esztétika, fogyasztói igények megismerése, gasztronómia, melegkonyha, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:14 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |