Badar Bence (2024) A magyar gasztronómia és vendéglátás története és trendjei napjainkban. Vendéglátóhely-választási preferenciák vizsgálata Budapesten. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Badar Bence_Szakdolgozat_AG07M2.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_2406.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (196kB) |
|
PDF
JDK_Szakdolgozat értékelő_Badar Bence.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (145kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom fő témája a vendégek igényeinek feltárása egy adott vendéglátóegység választásakor. Kutatásomban röviden ismertetem a magyar gasztronómia és a hazai vendéglátás történetét és fontos mérföldköveit, hogy tisztán látható legyen a vendéglátóipar mai helyzete. A kutatás kitér a különböző trendekre és a marketing fontosságára a vendéglátásban. Primer kutatásomban kérdőíves megkérdezéssel vizsgálom meg a vendégek igényeit, amit elvárnak egy vendéglátóhely választásakor Budapesten, majd egy vendéglátós szakemberrel folytatott mélyinterjú kielemzésével validálom a szakirodalomban olvasottakat és a kérdőívre adott válaszokat.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | budapesti vendéglátás, magyar gasztronómia, vendégigény, vendéglátás, vendéglátási trend |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:13 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:13 |
Actions (login required)
Tétel nézet |